Kogt lam i krydderurtesovs

Kogt lam i krydderurtesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogt lam i krydderurtesovs, billede 4 Kogt lam i krydderurtesovs, billede 1 Kogt lam i krydderurtesovs, billede 2 Kogt lam i krydderurtesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lammekød i tern
 salt
1 gulerod
1 porre
 evt.persille, frisk
 
 Sovs:
1 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
4 dl.kogevand
1 spsk.citronsaft
 reven citronskal
2 spsk.fint hakket frisk dild, persille, estragon eller kørvel
 salt
 peber
2 æggeblommer, past.
1 dl.fløde
 
Opskrift:
Skyl kødet hurtigt under rindende vand og læg det i en gryde. Hæld så meget vand på, at det dækker og tilsæt 2 tsk. salt pr. l. vand.

Lad det koge op og skum det omhyggeligt. Skyl og rens grøntsagerne og kom dem i gryden. Lad det koge over svag varme til kødet er mørt, ca. ¾-1 time.

Smelt fedtstoffet til sovsen i en kasserolle og spæd med kogevandet fra kødet. Lad sovsen koge 3-5 min. Tilsæt citronsaft og citronskal samt krydderurterne. Smag til med salt og peber

Bland æggeblomme og fløde. Tag sovsen fra varmen og rør blandingen i. Sovsen må ikke koge mere nu. Skær kødet ud og server det med sovsen.

Serveres med kartofler og dampede grøntsager.





karakterer:
Opskriften er vist 17018 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-18 11:04:37
det smager godt