Pandekager med æblekompot

Pandekager med æblekompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Æblekompot:
500 g.æbler
0.5 vanillestang
0.5 dl.vand
1 dl.æblejuice
50 g.sukker
1 lille kanel hel
2 spsk.kartoffelmel
2 spsk.friskhakket mynte
 
 Pandekagedej:
125 g.hvedemel
1 knsp.salt
1 spsk.sukker
2 dl.piskefløde
1 dl.sødmælk
2 æg
30 g.smeltet smør
 
Opskrift:
Skræl æblerne og skær dem i terninger. Flæk vaniliestangen og kom den i en tykbundet gryde sammen med æbler, vand, juice, sukker og kanel. Kog æblerne ved svag varme, til de er møre. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og rør det i den kogende kompot. Tag gryden af varmen. Rør mynte i og tilsæt evt, mere sukker. Køl kompotten af. Bland de tørre ingredienser til dejen. Pisk fløde, mælk, æg og smeltet smør i. Pisk til dejen er uden klumper. Lad den hvile ca. ½ time. Varm en pande godt op og hæld ca. ½ dl dej på panden, og frodel dejen. Bag pandekagerne ved svag varme til de bliver lysebrune. Hold pandekagerne lune i ovnen, mens resten gøres færdig. Servér pandekagerne med kold æblekompot og letpisket flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 14702 gange,
og udskrevet 248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu