Lam med basilikum og kartofler
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartofler og løg.
Skær begge dele i skiver og læg dem lagvis i et smurt ovnfast fad.
Drys med halvdelen af saltet
Pil de 4 fed hvidløg. Hak dem groft og drys dem over kartoflerne. Hæld bouillonen over. Gnid kødet med resten af saltet og læg det oven på kartofler og løg. Hak basilikummen fint og drys den over kødet. Brun kødet ved 225 grader i ca. 15 min. Skru ned til 175 grader og steg kødet videre i ca 1 time. Lad stegen hvile under stanniol i 15 min. Læg kødet på et skærebræt og skær det løs fra benene. Skær kødet i skiver. Læg skiverne oven på kartoflerne og drys med hakket persille. Serveres straks med kogte grøntsager, f.eks. blomkål og gulerødder, gele og syltede agurker. |
|
Opskriften er vist 17493 gange,
og udskrevet 629 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer jesper - 2011-01-23 18:44:09 Halløj. vil lige informere om at jeg lige nu sidder og venter på at vores mad skal blive færdigt, da en time slet ikke er nok til at gennemstege en lammeryg på 175 grader... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne