Amerikanske Flapjack pandekager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggene piskes sammen i en skål, til en let og luftig masse.
Sigt mel, bagepulver, salt og sukker i og rør dejen jævn.
Det er vigtig at melet ikke bearbejdes for meget idet pandekager så vil blive seje.
Smelt smørret og rør det i sammen med kærnemælken.
Smelt lidt smør på en pande, øs 1/2 dl. dej på panden og bag den, til kanterne ser begynder at se tørre ud, og der dannes bobler på overfladen. Vend pandekagerne og bag dem på den anden side. Bag pandekagerne ved middel temperatur, ellers bliver de ikke gennemstegt. Servering: Stabel dem og server den varme med lunet ahornsirup og rørt smør. Tips: En flapjack er en sydlig betegnelse for pandekager i USA, men de er stort set ens med hensyn til smag og tekstur. Men, hvis du skulle over dammen, ville tingene være anderledes. I Storbritannien er flapjacks seje havrebarer lavet med sukker, havre og smør. De er super velsmagende og ligesom småkagebarer. |
|
Opskriften er vist 357612 gange,
og udskrevet 6596 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (283 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik H - 2015-04-11 14:33:04 Til dig, der vil rette titlen: Flapjacks er mange ting, heriblandt US (og Canada) pandekager: heini - 2014-08-16 11:20:20 Rigtige gode, tilføjer lidt vanilje. lille line - 2013-08-22 18:40:45 Den opskrift kan varmt anbefales! Super lækker og lige til at gå til :) Caroline - 2013-03-26 16:04:30 Rigtig god opskrift. Elsker den! lille rettelse - 2012-11-23 13:50:06 Dette er ikke (Flepjacks). Flapjacks er noget engelsk havregryns halløj der minder lidt om myslibare Regina - 2012-06-09 13:49:06 Mums, de blev rigtig lækre. :-) Puttede 1 tsk vaniljesukker i, og lidt ekstra sukker. Mini - 2011-09-28 14:27:13 smager godt, men lidt for stærkt af æg. anonym - 2011-09-11 14:04:53 de ser gode ud Maria - 2011-09-07 15:37:08 Skal til at bage dem nu. Håber de kommer til at smage godt? sara - 2011-08-17 15:57:20 Hmmm den er god, kunne godt tænke mig nogle flere.men en lille tip hvis du tilsætter med sukker så kan du ikke smage den kraftige smag af æg ;) julemanden - 2011-04-07 15:43:58 tak! umm det smagte virkelig godt! Miqq - 2011-03-20 08:58:32 Er de ikke lidt for små, eller er det ligemeget ? SEM - 2011-02-24 22:19:20 De kan varmt anbefales, de smager ubeskriveligt godt! sandra - 2010-12-15 21:39:59 rigtig gode pandekager mmmmh tak:) Tommy - 2010-09-29 16:23:49 Er enig med Ninna, blev lidt skuffet over den "kraftige" smag af æg. Men det kan sikkert fjernes med lidt vanilje. Ellers kunne jeg rigtig godt lide konsistensen :) Simone og emelie - 2010-09-23 10:00:48 Glæde os til at smage den mums... Lulu og Caroline - 2010-05-12 14:43:44 Øj man hvor er de bare gode. De er sku da helt klart de bedste pandekager dder findes. Eller ikke lige de bedste meen.. anden bedste caroline - 2010-04-04 00:23:26 pandekager er gode gode :) Rebecca - 2010-01-15 14:00:18 lyder mega lækkert.. skal til og lave dem nu, vi skal have gæster på besøg i aften. Anne-Mette - 2009-10-23 13:47:00 Jeg elsker denne pandekage, mig og min veninde lavede den engang og det smakte perfekt så nu vil jeg prøve at lave den igen! mette - 2009-09-05 22:13:56 Hvor mange bliver der ca. pr. person? sine - 2009-07-13 19:21:26 Jeg kom lidt appelsin og citronsaft, og vanillie i os. De er gode med is og syltetøj. Mums.... Velbekommen... ;-) Sean T.F. - 2009-03-02 14:38:09 hej, jeg er igang med at bage dem i dette øjeblik, og jeg syntes ikke dejen er særlig flydende. sikkert fordi jeg har rørt rundt i dejen så meget... men de smager godt alligevel :D jomfruen - 2009-01-24 17:33:17 de smager bare godt det er da helt vildt men du skal selv flyde ud hvis de skal være tykke men det gør ikke noget men er bedst i tykke miss m. - 2008-09-21 11:58:43 husk at spise dem med ægte ahorn sirup, please!! Og giv dejen et par minutter til at hvile inden du går i gang- når du kan begynde at se luftbobler. Blinispande- nej! MrsKortben - 2008-04-28 20:33:57 De smager da okay.. :P Men de blev lidt små og lidt kludrede, men nu lavede jeg dem også på en blinispande. 8D Hold da op et rod det giver! ;) Ninna - 2008-01-18 11:55:52 jeg har lige lavet dem, og jeg er faktisk lidt skuffet... De smager lidt for meget af æg.. Nuno - 2007-11-28 16:04:40 Hvis man putter bagepapir i mellem dem, kan man så fryse dem? anonym - 2007-08-20 21:18:56 Et tip kan være at stable de bagte/stegte pandekager oven på når du vender. Så holder de så alle severes varme! Lækker opskrift man kan tilføje Vanilje(Burbon) efter smag. Per - 2007-06-05 07:23:26 Hvis det skal være de tykke amerikanske pandekager så skal dejen sættes på panden og selv løbe ud, det giver nogle små tykke pandekager. Madmor - 2007-03-18 15:09:42 Rigtige amerikanske pandekager serveres med sirup og lunt bacon (og evt. jordbærsyltetøj) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne