Kaiserschmarrn (Kejserpandekager)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Østrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggeblommer og sukker piskes, indtil blandingen er lys og skummende. Mælk, mel, salt og rosiner tilsættes. Æggehviderne piskes stive og foldes forsigtigt ind i dejen.
Panden varmes med lidt smør, en portion dej hældes i og fordeles ved at panden holdes skråt i forskellige retninger. Laget skal være noget tykkere end ved almindelige danske pandekager. Når kagen er let brun på undersiden, vendes den. Efter at den igen har fået lov til at brune let, rives den i småstykker med et redskab. Pas på, hvad du bruger, hvis din pande er teflonbelagt. Stykkerne steger lidt videre, idet man konstant vender dem med en spatel. Fordeles på forvarmede tallerken er, bestrøs med lidt sukker og kan evt. serveres med kirsebærsovs eller syltetøj. Tips: Schmarren er et østrigsk dialektudtryk for noget, der er sammenrodet og i reglen værdiløst. Retten har efter sigende været Kaiser Franz Josephs yndlingsdessert. |
|
Opskriften er vist 102962 gange,
og udskrevet 1425 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (174 stemmer) |
|
Kommentarer Leyton Bæch mellish - 2018-10-30 10:46:26 god opskrift Lisa - 2017-01-12 04:50:27 Harkøbt sådan en færdigblanding i Lidl hvor man bare skal tilsætte mælk. Det smager SUPER godt!! Så der skal helt sikkert afprøves forskellige opskrifter. Anni - 2016-10-02 14:04:57 Den smager skønt, specielt med blommekompot. anonym - 2013-08-08 13:34:29 ikke særlig god opskrift, ikke i nærheden af det man får i østrig1 MIG!! - 2013-07-14 19:50:47 ville helt klart foretrække den UDEN rosiner Aboel - 2013-02-24 18:32:36 Man skal huske at drysse sukker hen over sådan at det karamellisere. Det er det der giver det det sidste touch anonym - 2012-03-05 09:52:34 Man kan evt. lægge rosinerne i lidt rom nogle timer før - men så er den ikke særlig børnevenlig. I Østrig er denne ret, som skrevet, ofte serveret med æblemos/kompot men lige så tit serveres den med det helt geniale, til denne dessert, nemlig blommekompot!!!! Du kan lave den på 3-5 min + ca. 10 min. kogetid. Den skal endelig ikke være for sød da retten er sød i forvejen. Tilsæt evt. vanilie til dejen eller kardemumme. anonym - 2012-01-03 16:46:28 Kaiserschmarnn er det bedste! :D Men det er altså med æblemos som tilbehør.. anonym - 2012-01-03 16:45:06 Dårlig opskrift??.... Andreas - 2011-12-15 14:01:45 Har faaet det i Östrig og her serveres det med Äblemos eller Sveskekompot, hvilket jeg klart vil foreträkke. Betty - 2011-12-14 15:01:53 I Østrig får man det serveret med: Flormelis drysset over, samt enten med "Kompott"(æblemos) eller "Preiselbeeren"(tyttebærmarmelade), som tilbehør. Det er super lækkert! anonym - 2010-02-09 17:07:36 jeg vil gerne vide hvad det koster. ukendt - 2005-01-01 01:01:01 skal der ikke rom i ogsaa? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne