Elisas gode jordbærtærte
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Elisa Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Jordbærtærte/Jordbærkage - den lækre, danske sommerklassikerJordbærtærten er en dansk klassiker, der tager sig allerbedst ud på de lune sommerdage med friske, danske jordbær på toppen. Kombinationen af den sprøde mørdej, det sødmefulde mazarinmasse, den lækre creme, den bitre mørke chokolade og de friske jordbær er nemlig altid en sikker vinder.Ofte stillede spørgsmålHvis du ønsker at sætte den klassiske jordbærtærte lige i skabet hver gang, men er stødt på problemer på vejen dertil, kan du herunder finde et par ofte stillede spørgsmål, der måske kommer med løsningen til dig.Bliver din creme ikke tyk?Cremen i en jordbærtærte består af sødmælk, maizena og piskefløde. Det er maizenaen, der gør, at cremen bliver tyk, hvorfor det er utrolig vigtigt, at du bruger den helt rigtige mængde af maizena, samtidig med, at du sikrer dig, at cremen kommer op at koge. Det er også vigtigt, at du får delt dine æg helt rigtigt, så der ikke kommer hvider med.Vil du gerne lave kagebunden dagen før?Hvis du gerne vil lave kagebunden dagen før, eller flere dage før, du skal servere en hjemmelavet jordbærtærte, kan du sagtens gøre dette. Kagebunden tager nemlig ingen skade af at komme en tur fryseren, det kan faktisk næsten kun gøre den bedre. |
Opskriften er vist 2825007 gange,
og udskrevet 84783 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (1731 stemmer) |
|
Kommentarer Karen - 2023-03-28 09:52:18 Den bedste tærte , er bestilt hvert år til min datters fødselsdag , laver creme og bager bunden dagen før smurt med chokolade og på køl , så skal den bare lige samles med frisk frugt og frisk pisket flødeskum som vendes i cremen Lisbeth - 2023-02-22 13:12:52 Nej, undlag ikke marcipan. Gør som der står i opskriften, så bliver det en fantastisk kage… Lotte - 2022-06-27 15:06:28 Kan man undlade marcipan??? Per - 2022-06-18 16:12:15 Hvis det er kagecreme af pulver (koldcreme), så lyder det meget underligt. Er det hjemmelavet kogt vaniljecreme så har du måske ikke kogt/varmet den nok. anonym - 2022-04-08 21:56:39 Min creme blev flydende - hvad kunne det skyldes? steffen - 2021-12-21 16:49:48 til mørdejen, brugte jeg 2 stykker pizza bage papir, genialt....min søn har fødselsdag den 24 dec, og den står på jordbærtærte ala far den dag....rigtig god kage. anonym - 2021-08-04 19:50:36 Rigtig god kage anonym - 2021-06-28 19:28:23 Jeg har lavet 2,5 portion, så passer det fint med en bradepande. Dog kun 200 g chokolade, da jeg synes det ellers bliver meget tykt. Og skære også en 50 g sukker fra fyldet. Lækker kage, som jeg har bagt mange mange gange. Karina - 2021-01-14 15:00:48 Hej. Er det midt i ovnen ved alm. ovn og kan varmluft anbefales? Syntes tit mit fyld og bund bliver meget blød og svært at skære et stykke pænt ud uden det går i stykker? Mette - 2020-06-24 16:27:00 Fantastisk kage, og super som gæstekage da den er allerbedst dagen efter. Pia - 2020-04-28 22:12:56 Øv at man ikke kan få Mondamin vanillecreme pulver længere _ den var bare bedst til jordbærtærten Rikke - 2019-12-20 13:19:16 Skal man piske flødeskummen eller bare hælde det i kagecremen? Vivi Holm - 2019-10-08 18:20:57 Verdens bedste jordbærtærte. Jeg skal lave den til 80 personer og har tænkt at lave den i bradepander. Regner med at gange med 3 til hver. Men nogen som ved hvor mange jeg skal lave? anonym - 2019-08-01 13:42:48 Fantastisk kage , har efterhånden bagt den mange gange , og total hit ved mine gæster . Karina - 2019-07-19 08:46:46 fantastisk kage, super god kage. hele familien er vilde med den. den er også nem at lave. top 5 . Anette - 2019-06-21 18:58:35 Helt fantastisk kage, god komposition, flere tog sørme flere gange - Tak! Camilla - 2019-06-13 19:20:27 Svar til mia den bliver bedst i en tur i fryserne så den kan laves lang tid før Charlotte - 2019-05-31 14:21:18 Kan man bruge rabarber? Anja Mortine - 2019-05-26 07:42:09 Hvor meget skal jeg gange med til en bradepande? Kan den fryses, bunden? Mia - 2019-05-10 13:13:13 Kan man lave jordbær tærte dagen før den skal bruges ulla - 2019-04-17 10:54:07 Der var en der spurgte, om det skulle være ren rå marcipan, eller om man i stedet kan bruge almindelig marcipan. Opskriften på fyldet ovenfor svarer faktisk nogenlunde til almindelig marcipan, så jeg ville roligt bruge almindelig marcipan, men så blot tilsætte lidt blødt smør evt. en smule æg for at blødgøre marcipanen :) Ulla - 2019-04-17 10:49:22 Man kan også snitte chokoladen i små stykker, drysse dem ud over tærtebunden, mens den er varm, så smelter det og kan pensles ud :) Helle - 2018-09-27 16:03:39 Hvor meget skal denne kage ganges op for at den passer til en bradepande ? Margrethe - 2018-09-20 10:45:30 Prøv at lave creme af piskefløde/38% cremeFraiche og lidt Flormelis Den bliver så fantastisk Jeg laver den gerne til store fester og på en bradepande m/bagepapir så er der ikke noget der hænger fast. Marianne - 2018-08-29 16:18:10 Kagebunden kan man fint fryse,.Tage den op inden brug og så er, den klar til at pynte, pynt evt med andre bær som kirsebær og brombær. Det har jeg prøvet,var et stor hit. Bente - 2018-08-22 08:33:41 Helt igennem fantastisk kage Helle petersen - 2018-06-21 14:36:44 Smager godt men bunden hænger i formen 😬 Julie - 2018-06-18 10:20:40 Er der nogen der ved om man kan fryse bunden ned inden der kommer fyld på? Hipse - 2018-05-16 09:52:51 Helt fantastisk kage! Den er arbejdet værd. Den er tung, så den rækker til 8-10 Pers (kvinder 😁) Jeg har også pyntet den med store røde vindruer, som var lidt sure. Perfekt til den søde mazarinkage Dora - 2018-05-11 12:30:58 Når man gør så stor arbejde hvorfor så ikke koge sin crem selv. Belinda - 2018-04-21 11:56:07 Verdens bedste jordbærtærte. Jeg bruger lys chokolade i stedet for mørk og den er et hit her hjemme. Kan klart anbefales. Tanja - 2018-04-07 06:38:17 Glemte at putte æg i fyld. Kan den bruges endnu Elvira - 2018-03-03 18:03:57 Man kan også drysse chokolade på den varme kage I stedet for at vente på den bliver kold Jasmin - 2017-12-30 18:28:43 Den perfekte jordbær tærte Asia - 2017-12-20 15:10:25 Hjælp Jeg elsker den tært men min bunden blir meget hard hvordan få men den lidt myker ?!!!!!! Rikke - 2017-08-05 14:50:52 Den bedste jordbærtærte! Altid et hit hos børn og voksne, jeg plejer at fordoble chokoladen, vi kan godt li et tykt lag herhjemme. Ps. Hvis man ganger opskriften med 2 passer det til en firkantet bradepande:-) Majbritt - 2017-07-02 22:08:28 Verdens bedste jordbærtærte! Kan anbefales. anonym - 2017-06-24 13:37:03 Kan jeg bruge normal marcipan i stedet for Ren rå marcipan? Luna - 2017-05-31 23:52:10 Jeg synes at det er en vældig god opskrift, svært at få et dårligt resultat.. anonym - 2017-05-17 21:32:17 Har prøvet jordbærterte et par gang . Syntes bunden blir meget hard . Hvordan får man den mykere Pia - 2017-04-16 11:22:55 Fantastisk jordbærtærte, men lavede cremen selv Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne