|
|
|
Sauce:
|
0.5 |
|
Rød chilipeber0.5 Rød chilipeber
|
100 |
gram |
Løg, pillet vægt100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
100 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
100 |
gram |
Bladselleri100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
|
1 |
bdt. |
Persille, frisk1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
Basilikum, frisk Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
1 |
dl. |
Olivenolie1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Tomater, friske1000 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
2 |
spsk. |
Smør2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
150 |
gram |
Mozzarella 45+ kugle (den friske)150 gram Mozzarella 45+ kugle (den friske) 1 kugle frisk mozzarella vejer ca. 125 gram.
|
|
|
|
400 |
gram |
Spaghetti, tørret400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
|
|
|
|
| |
Hak chilipeber, gerne med kernerne, løg, gulerod, bladselleri, persille og nogle basilikumblade fint.
Svits det hele i olie uden at det tager farve.
Skold og flå tomaterne (eller hvis der bruges tomater fra dåse skal de bare dryppe af) Skær tomatkødet i små terninger og kom den i gryden til de andre ingredienser.
Pres hvidløgsfeddene i og krydr med salt og peber. Lad saucen koge for svag varme under låg i ca. 30 minutter.
Pisk saucen med det køleskabskolde smør og bland den med friskkogt spaghetti, mozzarella skåret i små terninger og finthakket basilikumblade.
Fordel retten på forvarmede tallerkener.
|