|
300 |
gram |
Risottoris300 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
|
3 |
spsk. |
Olivenolie3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
200 |
gram |
Løg, pillet vægt200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
50 |
gram |
Bacon i tern50 gram Bacon i tern
|
1.25 |
dl. |
Hvidvin, tør1.25 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
8 |
dl. |
Grøntsagsbouillon8 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
1 |
|
Squash1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.
1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
|
1 |
stilk |
Bladselleri1 stilk Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
|
1 |
ds. |
Flåede tomater, konserves 400g.1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
2 |
spsk. |
Bredbladet persille, frisk2 spsk. Bredbladet persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
3 |
spsk. |
Basilikum, frisk3 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
|
|
|
400 |
gram |
Grønne ærter, frost400 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
|
|
|
|
50 |
gram |
Parmesanost. revet50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
|
|
|
|
| |
Løg og bacon skæres i tern. Risene sauteres let sammen med 1 spsk olivenolie. Tilsættes løg og bacon eller pancetta. Det koges af med hvidvin og så snart hvidvinen er opsuget af risen tilsættes ad flere omgange ½ liter bouillon. Risen koges ved svag varme i ca. 10 min under stadig omrøring.
Imens renses og skylles squash og selleri, som herefter skæres i mindre tern. Tomaterne presses for kerner og skæres i mindre tern. Hvidløget presses. Opvarm 2 spsk olivenolie og steg grøntsager al dente heri. Smag til med hvidløg, salt og peber.
Rør nu grøntsagerne, basilikum og persille i risen og kog risene videre 5 minutter. Bliver risottoen for fast kan der tilsættes ekstra bouillon.
Lige inden servering tilsættes ærterne som varmes igennem.
Giv ost til ris-retten.
|