Risotto alla paesana

Risotto alla paesana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Risotto alla paesana, billede 4 Risotto alla paesana, billede 1 Risotto alla paesana, billede 2 Risotto alla paesana, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Bacon i tern
1.25 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 stilk Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Bredbladet persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
400 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Løg og bacon skæres i tern. Risene sauteres let sammen med 1 spsk olivenolie. Tilsættes løg og bacon eller pancetta. Det koges af med hvidvin og så snart hvidvinen er opsuget af risen tilsættes ad flere omgange ½ liter bouillon. Risen koges ved svag varme i ca. 10 min under stadig omrøring.

Imens renses og skylles squash og selleri, som herefter skæres i mindre tern. Tomaterne presses for kerner og skæres i mindre tern. Hvidløget presses. Opvarm 2 spsk olivenolie og steg grøntsager al dente heri. Smag til med hvidløg, salt og peber.

Rør nu grøntsagerne, basilikum og persille i risen og kog risene videre 5 minutter. Bliver risottoen for fast kan der tilsættes ekstra bouillon.

Lige inden servering tilsættes ærterne som varmes igennem.

Giv ost til ris-retten.





karakterer:
Opskriften er vist 83222 gange,
og udskrevet 1374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10367 (2468 kcal)
KJ pr. Pers. 2591 (617 kcal)
Vægt ialt 2751 gram
Vægt pr. Pers. 687 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 376 KJ (89 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu