Tigerkage – Glutenfri

Tigerkage – Glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.smør
3 æg
2 dl.sukker
2.5 dl.kartoffelmel
1.5 tsk.bagepulver
1 spsk.vanillesukker
2 spsk.kakao
2 spsk.varmt vand
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt. Pisk æg og dukker skummende. Bland kartoffelmel, bagepulver og vanilledukker og kom det i æggene sammen med det smeltede smør. Vær på vagt, kakao og vand skal bruges om lidt. Bland det hele med en dejskraber og kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform på ca. 1½ L. Rør kakao og vand i resten af dejen og hæld den oven på den lyse dej. Træk en gaffel gennem dejen, så den lyse og mørke blandes. Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 45 min ved 175 grader C.

Afkøl formen lidt på en rist, inden kagen vendes ud til afkøling på risten.

Tips:

Tigerkagen skulle gerne blive brun- og gulstribet. Den er uden hvedemel, praktisk hvis du har en glutenallergiker i familien eller vennekredsen.





karakterer:
Opskriften er vist 18049 gange,
og udskrevet 536 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-17 10:30:51
Kagen er let, hurtig og billig at lave. Det er en opskrift der kan gives med et smil til mennesker der ikke er vant til at lave glutenfri mad.

  -   2005-01-01 01:01:01
den er mega go´, smager af et stk mere