Græske frikadeller med feta
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Bjørn Kok Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time.
Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side. Serveres med brød, vi bruger pitabrød og en græsk salat, og/eller tzatziki. Se opskrift på græsk salat Se opskrift på tzatziki |
|
Opskriften er vist 280967 gange,
og udskrevet 6168 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (16 stemmer) |
|
Kommentarer momogitte - 2011-02-16 18:01:50 Smager rigtig godt, og super godt med hakket lammekød. Hvis man ikke er til lam, tror jeg at hakket oksekød også er udmærket. Sandie - 2011-02-14 22:05:54 Det var min mor som skulle have opskriften, og den var genial, rent faktisk er denne her hjemmeside den bedste med opskrifter! :D! C. Larsen - 2010-01-01 23:15:20 Jeg bruger hakket oksekød 8-10%, og det bliver aldeles perfekt også. Smuldret feta - pas på salten i farsen, og gerne 3 fed hvidløg. Tilbehør tzaksiki, og serveres med NAN- brød., 15 gr. gør udrøres i 1 spsk flaget/groft salt og 1 spsk honning, tilsæt mel så det er godt klistret, sæt i køleskab natten over, ælt igennem med mere mel, rul ud som tul flytes, og prik brødene med en gaffel,bages ved ca.200 grader, pensles med en anelse olie, og knuste peberkort tilsættes ovenpå. Denne flytes kan bruges til næsten alt i stedet for kartofler eller linende. lav evt en god flået tomatsauce til, eller bare tzasiki til brødet og kødet - uhm. W.F - 2005-01-01 01:01:01 Fremragende Smag. Lene - 2005-01-01 01:01:01 det smager bar himmelsk... birgitte - 2005-01-01 01:01:01 smager totalt godt..! Kokken - 2005-01-01 01:01:01 De smager fremragende |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne