Ciabattabrød

Ciabattabrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Ciabattabrød, billede 4 Ciabattabrød, billede 1 Ciabattabrød, billede 2 Ciabattabrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
300 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
5.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes. Det hele æltes i 4-6 min., til dejen er glat og smidig. Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, men efterstivner under æltning og liggetiden. Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler en time.

Dejen deles i 2 dele. Durummel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade. efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.

Sæt brødet i en forvarmet ovn ved 250 grader C på nederste ovnrille. Skru straks ned til 220 grader C (ved varmludt 200 C) og bag brødene i 30-35 min, de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på klem for at få en sprød skorpe.





karakterer:
Opskriften er vist 27658 gange,
og udskrevet 523 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15100 (3595 kcal)
KJ pr. Brød 7550 (1797 kcal)
Vægt ialt 1622 gram
Vægt pr. Brød 811 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 930 KJ (221 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 43.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu