Koldhævede rundstykker
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olie og salt.
Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er blank.
Form 12-14 boller og sæt dem på en plade med bagepapir.
Læg et klæde over, og stil bollerne køligt i 8-10 timer.
Tag bollerne frem, og tænd for ovnen 250 grader C. Pensel bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Pynt evt. med birkes. Bollerne bages ved 250 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter. Tips: Koldthævede boller er gode som rundstykker en morgen,man ved, man får travlt. Læg dem aftenen før, og bag dem mens du er i bad! PS: Er du i tvivl, om brødet er bagt færdigt? Tag en bolle (eller et andet brød), og bank i bunden. Lyder det hult? - så er det færdigt! |
|
Opskriften er vist 145389 gange,
og udskrevet 5098 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Peter B. - 2020-08-28 18:22:15 Nemme og hurtige at lave. Smager super. Bliver ikke ringere med en reven gulerod i. thisted - 2012-09-12 16:44:42 de skal i køleskabet og formes inden.... de er vildt gode. jeg havde dem til at stå i 5 timer. Odense - 2010-12-28 09:29:04 Hej. Hvor meget salt skal man bruge? Anni - 2009-07-11 17:13:58 Hej.Rundstykker som bageren laver med sprød skrope kan man ikke selv lave ,da det er noget med deres ovn og dampning af brødet.Jeg vil dog bare sige at jeg synes ,at hjemmebagte boller/rundstykker er bedst. Anne-Mette - 2009-01-28 18:56:08 Jeg vil ikke kalde dem rundstykker. Jeg forventede sprøde boller, men det var de ikke. Jeg kender mange bolleopskrifter der er meget bedre - og nu var det jo rundstykker jeg ville lave. Pia - 2008-10-24 17:08:08 God opskrift Vi laver dem som søpindsvin, de ser næsten ud som bagerens. vi har købt et prægeværktøj på www.isenkram-online.dk skidegod shop til alle der vil bage Per - 2008-09-19 07:46:14 Vi satte bollerne til hævning i brygerset ved omkring 18 grader C, efter halvdelen af tiden var de hævet pænt, og da tiden var gået var det somom de var faldet lidt sammen igen, måske de skal i køleskabet? Vi brugte en vandforstøver for ikke at de skulle falde sammen og dryssede birkes over, og det virkede fint som det kan ses på billederne. Celina - 2007-06-12 15:11:23 De lyder bare SUPER lækre .. Men må de ikke stå natten over i 12-15 timer ? louise - 2007-04-13 23:02:59 super det er dejligt sådan en travl famillie stadig kan finde tid til 20 min ved morgenbordet og så til friske boller hesse - 2007-04-13 23:01:38 fine boller det er da nemt at man kan få frisk morgen brød hverdag Cecilie - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode boller... Ejby - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte 5 dl. hvedemel og 4 dl. durummel, de blev rigtig gode..... Aabenraa - 2005-01-01 01:01:01 Dejen sættes i køleskab og formes næste morgen, hæver efterhævr medens ovnen varmer. Herlev - 2005-01-01 01:01:01 jeg brugte kun 35 g gær og de blev stadig gode! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne