Koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Koldhævede rundstykker, billede 4 Koldhævede rundstykker, billede 1 Koldhævede rundstykker, billede 2 Koldhævede rundstykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
540 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Birkes
   
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er blank. Form 12-14 boller og sæt dem på en plade med bagepapir. Læg et klæde over, og stil bollerne køligt i 8-10 timer.

Tag bollerne frem, og tænd for ovnen 250 grader C. Pensel bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Pynt evt. med birkes.

Bollerne bages ved 250 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Tips:

Koldthævede boller er gode som rundstykker en morgen,man ved, man får travlt. Læg dem aftenen før, og bag dem mens du er i bad!

PS: Er du i tvivl, om brødet er bagt færdigt? Tag en bolle (eller et andet brød), og bank i bunden. Lyder det hult? - så er det færdigt!





karakterer:
Opskriften er vist 145558 gange,
og udskrevet 5099 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9655 (2298 kcal)
KJ pr. stk. 804 (191 kcal)
Vægt ialt 988 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 977 KJ (232 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-28 18:22:15
Nemme og hurtige at lave. Smager super. Bliver ikke ringere med en reven gulerod i.

  -   2012-09-12 16:44:42
de skal i køleskabet og formes inden.... de er vildt gode. jeg havde dem til at stå i 5 timer.

  -   2010-12-28 09:29:04
Hej. Hvor meget salt skal man bruge?

  -   2009-07-11 17:13:58
Hej.Rundstykker som bageren laver med sprød skrope kan man ikke selv lave ,da det er noget med deres ovn og dampning af brødet.Jeg vil dog bare sige at jeg synes ,at hjemmebagte boller/rundstykker er bedst.

  -   2009-01-28 18:56:08
Jeg vil ikke kalde dem rundstykker. Jeg forventede sprøde boller, men det var de ikke. Jeg kender mange bolleopskrifter der er meget bedre - og nu var det jo rundstykker jeg ville lave.

  -   2008-10-24 17:08:08
God opskrift Vi laver dem som søpindsvin, de ser næsten ud som bagerens. vi har købt et prægeværktøj på www.isenkram-online.dk skidegod shop til alle der vil bage

  -   2008-09-19 07:46:14
Vi satte bollerne til hævning i brygerset ved omkring 18 grader C, efter halvdelen af tiden var de hævet pænt, og da tiden var gået var det somom de var faldet lidt sammen igen, måske de skal i køleskabet? Vi brugte en vandforstøver for ikke at de skulle falde sammen og dryssede birkes over, og det virkede fint som det kan ses på billederne.

  -   2007-06-12 15:11:23
De lyder bare SUPER lækre .. Men må de ikke stå natten over i 12-15 timer ?

  -   2007-04-13 23:02:59
super det er dejligt sådan en travl famillie stadig kan finde tid til 20 min ved morgenbordet og så til friske boller

  -   2007-04-13 23:01:38
fine boller det er da nemt at man kan få frisk morgen brød hverdag

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode boller...

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte 5 dl. hvedemel og 4 dl. durummel, de blev rigtig gode.....

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejen sættes i køleskab og formes næste morgen, hæver efterhævr medens ovnen varmer.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg brugte kun 35 g gær og de blev stadig gode!