Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld

Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld, billede 4 Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld, billede 1 Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld, billede 2 Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Nøddebunde:
4 æggehvider
175 g.sukker
100 g.hasselnødder
100 g.mørk chokolade
 
 Fyld:
6 dl.piskefløde
100 g.Pistiacemarcipan
150 g.krumquats
2 dl.vand
150 g.sukker
 
Opskrift:
Nøddebunde:
Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i. Hak nødder og chokolade fint hver for sig og vend det i med let hånd Tegn tre cirkler med 22 cm. i diameter på bagepapir. Fordel dejen i cirklerne. Bag bundene ved 150 grader C. alm. ovn ca. 30 min. Lad bundene svale før de forsigtigt lempes over på en bagerist.

Fyld:
Skær de små kumquats i skiver. Bland vand og sukker og bring det i kog. Lad kumquatskiverne småkoge i 5 min. Lad dem blive kolde

Pisk fløden stiv og del den i to dele. Bland reven marcipan i den ene halvdel.

Tag kumquatskiverne op af lagen og lad dem dryppe af. Bland skiverne i den anden halvdel af flødeskummet. Tilsæt evt. et par spsk. af sukkerlagen.

Læg nøddebundene sammen med de to slags flødeskum. Stil kagen koldt et par timer.

Pynt med marcipanroser eller marcipanæg.

Tips:

Pistacemarcipan kan erstattes med pistacemasse.

Kumquts kan erstattes med fintskåren appelsinskal eller tynde appelsinskiver der er kogt i sukkerlage.





karakterer:
Opskriften er vist 170733 gange,
og udskrevet 3170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-03 22:29:25
Kumquarts = mini appelsiner.

  -   2012-04-03 22:27:52
Da kagen er let og luftig, kan den sagtens drikkes med en kraftig portvin. Prøv en Vintage med en 10 til 15 år på bagen.

  -   2012-04-02 11:56:41
Hvad er kumquarts??

  -   2010-04-01 19:45:51
Kagen er super lækker. har prøvet med potions kager og serveret dem enkeltvis med fløde og marcipan som skrevet, derover friske jorbær skåret i skiver, blomsten skal hænge ved, og jorbær trykkes lidt, jeg brugte 2 til hver,det er mums, både som dessert og kaffe.

  -   2009-04-05 23:41:38
Uhm, hvor den lyder lækker. Som fracilité?? Skal bestemt prøves i påsken, måske med et glas hvid portvin eller souterne til?

  -   2007-08-30 08:30:41
Hmm, har i evt en idé til havd man kunne drikke til...?

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv med hindbær kogt med 125 sukker lige til sukkert er opløst og bland det i halvdelen af fløden i stedet for kumquarts. Mums!!