Boller (luftige med olie)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fedtfattig opskrift Indsendt af : pia Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.
Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller. Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over. Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C. alm. ovn. Tips: Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige. |
|
Opskriften er vist 777959 gange,
og udskrevet 22418 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (614 stemmer) |
|
Kommentarer Julie - 2022-10-08 10:33:32 Skøn opskrift. Jeg erstattede 1/3 af hvedemel med rugmel. Næste gang putter jeg lidt mindre sukker i. De er lige søde nok. Men dejlig luftige boller. Dem bager jeg gerne igen. Mads - 2022-07-22 13:42:11 Jeg tilføjer kardemomme, paprika, solsikkekerner, og fuldkorn. super boller. og let og lige til... Jeg fjerner dog 10-15 % af gæret da jeg synes brødet får en træls lugt af gær og produktet er stadig godt. Tina Christiansen - 2020-08-18 16:43:21 De bliver også gode hvis man tilføjer ca. 100 gram solsikkekerner. birte - 2019-10-11 10:18:28 har brugt denne opskrift i mamge år jeg bruger kun vand og ingen sukker i opskriften de stadig lækre og luftige Frederikke - 2018-12-06 12:37:31 Det er den bedste grund opskrift på boller, som er så let et tilpasse. Man får så lækre boller og har ikke brugt andre opskrifter end denne siden jeg lavede den for første gang :) Katja - 2018-01-11 13:35:59 Verdens bedste opskrift! Tak 🙏🏻 Selv den ældre generation hylder mine fødselsdags boller nu 🤗 Dorthe - 2018-01-08 16:21:09 Bedste boller jeg nogensinde har smagt 😍 Camilla - 2017-10-29 19:37:22 Jeg bruger altid denne opskrift, da de er super lækre og dejlig nemme at forme. Kan godt li dem lidt grovere, så erstatter som oftest 1/3 af melet med havregryn. Bruger også opskriften til pølsehorn😘 Mette juel - 2017-01-21 17:56:27 Kan pensles med kaffe😜 Britt - 2017-01-19 20:30:12 Skønne og helt vildt nemme boller. Tummas - 2016-11-20 12:16:43 De bedste boller jeg nogensinde har lavet Per - 2016-07-10 19:55:57 Du kan stille dem oven på det tændte komfur Camilla - 2016-06-21 11:01:19 Hvad gør jeg hvis jeg ikke har et lunt sted af lade dem hæve? Har kun almindeligt køkkenbord og har ikke den der varme skuffe under komfuret. Connie - 2016-04-20 12:59:11 Super lækre luftige boller, der smager godt. Nem at lave 🙂 anonym - 2016-04-20 12:57:43 Gode luftige boller, der smager godt 🙂 Krista - 2015-08-20 15:01:16 God boller smag og luftig anonym - 2015-07-29 19:07:47 Bruger også kun denne opskrift den er super god og har brugt den utallige gange og overholder man hæve tiden og sørger for at ælte rigtig godt bliver de altid gode ;-) Stine. - 2015-05-29 20:52:23 Bruger altid denne opskrift, har dog skiftet sødmælken ud med skummetmælk. Irene - 2015-05-21 13:29:14 Vildt gode og super hurtige at lave Simone - 2015-04-13 20:05:31 Gode boller, jeg erstattede sødmælken med kernemælk hvilket på ingen måder gjorde det værre. Bjelke - 2014-04-20 09:37:27 Hvilken herlig opskrift på olivenboller, bor i tyrkiet hvor man har let ved at købe en god kvalitet af olivenolie. De smagte himmelsk, kan kun anbefale denne opskrift til andre :-) Jens - 2014-04-15 17:35:00 Der skal en smule mere mel i end hvad opskriften siger, mon hold nu ... hvor er de gode!!! Den kan klart anbefales!! Maria - 2014-04-03 13:51:01 Super gode og nemme at lave! Mælken kan erstattes med vand. anonym - 2014-01-16 15:55:15 Jeg erstattede lidt af hvedemelet med grahamsmel, og de blev meget bløde og luftige boller. Virkelig gode! :-) Marleen - 2013-10-27 14:22:04 Fantastisk opskrift. Har brugt den i flere år nu og bliver aldrig skuffet. Har ofte erstattet 1/3 af hvedemelet med fuldkornsmel. Bliver lige så gode af det :) AHans - 2013-10-21 21:54:48 Super lækre! Jeg kan kun anbefale dem! Der skal dog bruges lidt ekstra salt og mel, men når det er sagt, så er det den lækreste, samt nemmestee opskrift jeg har fulgt! 10 point herfra. anonym - 2013-07-25 21:14:14 Fantastiske boller Århus N - 2013-04-23 06:47:06 Virkelig god opskrift. Jeg bruger dem også nogle gange til chokoladebollder. Sidst jeg bagte dem lov jeg dem efterhæve i omkring to timer, og de blev store. Har også gemt denne opskrift. Den er altid en succes, og super nem at gå til. + man har for det meste alle ingredienserne hertil (: anonym - 2013-04-01 13:52:02 Super opskrift, den bliver brugt altid ! Verdens bedste boller :) Lene - 2013-03-25 13:52:14 Har bagt dem utallige gange - super lækre. Har udskiftet 150 gram mel med grahamsmel og tilsat et par håndfulde solsikkekerner...... miiiiiig - 2013-02-02 16:52:06 de er rigtig gode og nemme at lave og de de hævede meget efter en ske fuld honing. Camilla - 2013-01-25 12:08:52 Det er første gang jeg prøver at lave disse boller - håber at de bliver gode. Laver dobbeltportion og havde hvertfald 150 g mel til overs. Super boller - 2012-12-09 21:03:41 Det er bare de beste boller, har efterhånden bagt dem flere gange, Perfekt hævning. Super smag og så er de luftige, bløde med sprød skorpe, selv et par dage efter de er bagt. Det er bare sådan boller skal være. Stefan - 2012-11-25 10:54:28 Super nemme at lave og bliver perfekte hver gang. Klart de bedste boller:) anonym - 2012-11-24 15:44:09 De er altid gode (: har aldrig haft problem med denne opskrift (: Lene - 2012-11-18 17:41:29 Har skiftet sødmælken ud med kærnemælk og har tilsat et par håndfulde solsikkekerner.... MUMS... Elisabeth - 2012-09-28 15:40:51 Jeg har gennem mange år brugt flere forskellige opskrifter, men denne er den bedste:) Jeg bruger ikke sødmælk, men letmælk, da det er den mælk vi som oftest har i køleskabet..... anonym - 2012-08-31 12:37:54 Super gode boller, prøv lige at erstatte hvedemelet med fuldkornsmel og Zabrina M. - 2012-08-03 14:01:07 Bedste boller jeg nogensinde har smagt og super nemme at lave! :) lkm - 2012-06-22 16:33:45 Mit barnebarn på 13 år overraskede mig ved selv at have bagt dem. De var supergode. K.R.L - 2012-06-11 15:12:10 Det er en rigtig god opskrift, de blev dejlig luftige og smagte fantasisk. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne