Hindbærtærte 07
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Indsendt af : Bettina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hindbær:
Spred de frosne hindbær ud i ét lag i et fad. Drys sukkeret over bærrene. Stil dem til side i 1-2 timer, til de er optøet. Hindbærrene kan stilles i en kold ovn og optøs hurtigere ved 50-75 grader C. alm. ovn. Dejen: Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Smelt smørret, afkøl det lidt og hæld det i æggemassen under piskning. Rør forsigtigt hvedemelet i dejen. Smør en tærteform med en diameter på 24 cm., eller andet ildfast fad f.eks. 18 × 26 cm., og drys rasp i. Fordel raspen i formen ved at dreje og hælde formen. Hæld dejen i formen og læg hindbærrene jævnt fordelt ovenpå. Meget store hindbær deles i 2 stykker. Tryk alle hindbærrene let ned i dejen til de er næsten skjult. Bag kagen på en rist i midten af ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter, til den er lysebrun. Server kagen lun med cremefraiche eller flødeskum. Tips: Bruges friske hindbær lægges de også i fad og drysses over med sukker. Lad dem stå ind til sukkeret er ”smeltet”. |
|
Opskriften er vist 172337 gange,
og udskrevet 2729 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (47 stemmer) |
|
Kommentarer Mette Filskov Arno - 2016-10-08 10:43:43 Helt vildt god kage!! Totalt nem at lave, og toppet med flødeskum med vanille i er det en guddommelig spise. Både med hindbær og brombær i. Min nye favoritkage :o) anonym - 2015-06-18 21:05:19 Mine hindbær er fra min egen have, så de bliver ikke forkogt, men brugt lige så lækre som den dag de blev plukket 😊 Bende - 2015-04-09 22:59:30 Det burde ikke være nødvendigt at for-koge hindbær, der skal bages i en kage. Bakterierne dør i ovnen. Btw: - 2014-08-02 09:53:25 Husk at give hindbærene et opkog inden I bruger dem - især de udenlandske kan have bakterier, som man kan blive rigtig syg af :) Kagen bliver ikke dårligere af det ;) Anni - 2012-12-20 17:30:35 Perfekt kage som alle i familien kan lide , lille som stor. Og den er lige til at gå til fordi den er så nem. Anette - 2011-06-08 11:06:35 Kanon kage. meget let at lave og smager rigtig godt. Bettina - 2008-10-30 08:49:31 Super god kage, som er god at lave sammen med børn. Alle elsker den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne