Wienerschnitsel, forloren
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt af : farmand Indsendt : Red : |
|
|
Svinemørbraderne deles i 4 lige store stykker, stilles på højkant, vrides lidt i spiral, trykkes flade hvorefter de bankes til ca. 1 cm tykkelse(en vinflaske kan bruges). For ikke at slå kødfibrene i stykker lægges evt. en frysepose mellem kødet og kødhammeren/vinflasken. Pisk æggene og tilsæt mælken, bland rasp og mel med salt og peber efter behov.
Kartoflerne skæres i ca. en ½ cm tykke skiver, varm panden godt op, tilsæt smør/margarine, lad kartoffelskiverne stege og vend dem jævnligt til de bliver gyldne og sæt varmen ned til de småsimrer, læg evt. låg over ved laveste varme. Før servering smages til med salt og peber og strø evt. sukker over og kartoflerne der vendes. Kog gemysen efter behov med lidt salt. Varm en pande godt op til de fire schnitzler, tilsæt fedtstoffet, vend kødet i det sammenpiskede æg og mælk og paner dem. Steg schnitzlerne til de bliver gyldne, vend dem steg videre til den anden sider er gylden og sæt varmen ned til næstlaveste varme, giv dem herefter ca. 3 min. på hver side. Tag dem af panden og læg dem på et varmt serveringsfad. Evt. sovs: Hæv varmen til panden, tilsæt piskefløde og lad den jævne let, smag til med saften fra kapersene, salt og peber. Anret schnitzlerne med en skive citron, revet peberrod, ansjoser/benfri sild og kapers i nævnte rækkefølge. Server og velbekomme. Tips: Flødesovsen og strøsukker i kartoflerne kan selvfølgelig udelades, men anbefales. Sæt evt. ekstra kapers, sild/ansjoser, peberrod og citronskiver på bordet. Et godt glas rødvin eller to til at ledsage denne ret er at foretrække. |
|
Opskriften er vist 10236 gange,
og udskrevet 241 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer jlmlolland - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne