Blomkålsgryde med pølser

Blomkålsgryde med pølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet.

Indsendt :      Red :
Blomkålsgryde med pølser, billede 4 Blomkålsgryde med pølser, billede 1 Blomkålsgryde med pølser, billede 2 Blomkålsgryde med pølser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
200 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
8 Peberkorn, sorte
   
200 gram Kyllingepølser En kyllingepølse vejer ca. 45 gram
300 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
8 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Skær dem og blomkålen i mindre stykker. Læg det hele i en gryde. Hæld lidt vand ved. Drys salt på. Kog under låg i ca. 10 minutter.

Pølsen skæres i stykker og tilsættes sammen med ærterne. Kog yderligere 5 minutter. eller til grønsagerne er næsten møre.

Tilsæt tomaten skåret i kvarte og rigeligt med fint hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 108621 gange,
og udskrevet 3861 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5280 (1257 kcal)
KJ pr. Pers. 1320 (314 kcal)
Vægt ialt 2600 gram
Vægt pr. Pers. 650 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 203 KJ (48 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-02-19 21:49:09
Jeg synes det er en rigtig god opskrift. Nem at gå til. Personligt kom jeg kun 3 dl hønsebouillon i og ikke ekstra vand. Det var rigeligt væske, når man koger med låg på gryden og skruer ned for varmen.

  -   2011-08-18 16:15:22
Jeg undrer mig også hvor hønsebouillon skal i ?? mangler der ikke ligesom noget i denne opskrift ;-)

  -   2011-07-30 23:13:03
Nu har jeg ikke så meget erfaring med kartofler, men skal man koge dem først? Eller bare gå i gang med rette, med rå kartofler :)

  -   2010-06-26 13:54:00
Lyder lækkert og skal da prøves. Men hvor kommer de 3 dl. hønsebouillon ind i billedet?

  -   2010-02-10 19:56:25
utrolig lækker smagfuld godt med kyllingepølse uhm.Per har ret ikke for meget væske

  -   2009-08-03 19:35:31
Jeg undrer mig tit over den dejlige skat's Per's billeder. I opskriften står der at man skal bruge rodselleri. Normalt gør Per sit for at vise ingredienserne på billederne - men hvor er rodsellerien på Per's billeder? Og er der nogen der har ideer til hvad man kan komme i af vegetariske ingredienser som erstatning for pølserne?

  -   2009-02-17 19:44:49
Kanon lækker ret , den er virkelig vidunderlig ...

  -   2009-01-10 17:49:33
Grønsagerne skal ikke dækkes med væde, kun lidt i bunden så de ikke koger tøre.

  -   2007-11-20 13:38:53
Brug godt skinkekød i stedet for, eller vend kold kogt kyllingekød i retten lige før serveringen

  -   2007-09-05 17:47:21
smager absulut a ingenting

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad er en mager pølse? Og skal der ikke jævnes lidt med f.eks. maizena, ellers bliver det da noget vandet pjask