Banan-brød
Hovedingrediens : Frugt - Banan Fedtfattig opskrift Indsendt af : Tiger Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bananerne moses med vandet.
Kardemomme, kanel, salt og bagepulver blandes i bananmosen.
Melet æltes i dejen.
Form dejen til et fladt brød.
Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter på nederste rille i ovnen. Brødet serveres lunt. |
|
Opskriften er vist 144128 gange,
og udskrevet 2364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (57 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-06-15 19:13:38 Rigtigt godt og svampet brød. Bikke - 2012-04-26 16:50:15 Jeg byttede speltmel ud med grahamsmel og droppede kardemommen. Brugte 4 bananer, 2 revne æbler og en håndfuld tranebær, som jeg hakkede mellemfint. Tilføjede vanille og en smule sødemiddel - men sødemidlet prøver jeg at undlade næste gang. Det blev godt!. Jeg skærer det i tynde skiver og lægger det sammen med smør imellem. En dejlig sød og sund snack i madpakken.... Solduk76 - 2012-04-18 23:34:18 noget der osse smager god det er svesker og ælber og nødder.. anonym - 2012-01-03 17:17:28 Har fuldt opskriftet til punkt og prikke, og jeg syntes ikke at det smagte særlig godt. Men da jeg godt kan lide ideen med at lave et brød på vand og banan, så man slipper for fedtstof og sukker. Har jeg valgt at lavet ét mere, og bytte kanel og kardemomme ud med hakket valnødder og solsikke kerner. Det er helt klart noget jeg kan anbefale til andre.....det blev rigtig godt :) Sanne - 2011-05-04 12:19:50 Hold kæft, et lækkert brød! Ok, hvis du er til de hvide almindelige rundstykker fra bageren, så kan jeg godt se at de måske ikke lige er dig, men nu kan jeg godt li at der er noget at sætte tænderne i. Jeg spiser ikke brød som en undskyldning for at spise pålæg. Dette brød er virkelig nam. Jeg har afprøvet det med lidt smør og en god ost. Og er man i humør til lidt sødt, kan jeg forestille mig at det vil passe skide godt til pålægschokolade! Anja - 2011-03-03 17:12:38 Super lækkert brød :-) Ditte - 2010-03-27 16:04:10 Jeg har modificeret opskriften ved at skifte vand og bagepulver ud med surmælksprodukt og natron, tilsat 1 æg og brugt rugmel i stedet for spelt (samlet ingredienserne som et hvert andet brød). Det er overhovedet ikke klæg og smager lækkert, min søn elsker det. Dette kan anbefales! anonym - 2010-01-11 13:35:35 det er godt nok en dårlig opskrift hvis man fælger den helt precist det hæver ikke eller nget anonym - 2009-12-03 16:57:42 Det er et fantastisk brød. Det smager fuldstændigt som en normal banankage :) jeg blandede en lille smule sødemiddel i og det smagte virkelig godt. Jeg kan sagtens anbefale det. Rigtig god opskrift. Per - 2009-08-22 12:32:15 Jeg har aldrig smagt bananbrød så jeg ved ikke hvordan det skal smage. Men min oplevelse af brødet er at dejen er meget klistret, lidt som man kender det fra ciabattabrød eller morgenmadsboller, men vi brugte i hvert fald 100 gram mel mere end der står i opskriften. Dejen kunne ikke formes men blev hæld på bageplade med bagepapir som noget der kunne ligne et brød. Det bagte brød var stadig meget fugtigt jeg vil sige klæg, men om andre bare siger saftigt ved jeg ikke, men det er ikke hvad jeg forstår ved brød. Stine - 2009-08-11 10:57:50 Det er virkelig godt!!!! For mit vedkommende skulle den have 25 + 7 minutter i ovnen. anonym - 2009-08-07 16:35:57 et mærkeligt brød :-/ meget gummiagtigt og derfor en smule hårdt at tygge. jeg vil nu ikke anbefale at lave dette brød. måske kunne det blive godt uden durum, men kun med hvedemel.....?? Anne Marie - 2009-05-21 22:19:10 Kan man erstatte durum/spelt melet med hvedemel? Har ikke noget og kunne virkelig godt tænke mig at lave det. Anne - 2009-05-16 09:03:31 Kan brødet klare at blive frosset ned? kage - 2008-06-09 19:19:47 Jeg brugte kokus nøddder i stedet for bananer smagte utroligt godt! Prøv det..... Anne katrine - 2008-03-26 12:49:52 Super Lækkert..<3 Jeg syns bare dejen var meget grætet Jeannie - 2008-01-06 14:57:21 Rigtigt lækker fedtfattig kage. Lige så god dagen efter. Anja - 2007-08-08 22:26:05 Super lækkert brød... mums! camilla - 2007-06-11 12:25:30 det er et dejligt brød og man kan spise det varmt og koldt Sabrina - 2005-01-01 01:01:01 Smager lækkert, men er et meget tungt brød. Kim - 2005-01-01 01:01:01 Et rigtig godt brød, man kan også bruge andre slags frugter ind bananer. Jeg brugte freksembel 2 æbler, en banan, en blomme, en kiwi, men så skal kardemommen og kanelen byttes ud med vaniljesukker:-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne