Honningkage

Honningkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Honningkage, billede 4 Honningkage, billede 1 Honningkage, billede 2 Honningkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Hjortetaksalt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Honning og sukker varmes til det flyder og afkøles.

De sammenpiskede æg tilsættes, krydderier og appelsinskal kommes i. Piskefløde blandes med ymer og kommes i. Chokoladen skæres i småstykker, blandes med mel og hjortetaksalt og tilsættes.

Dejen hældes i 2 sandkageforme (den vokser til det dobbelte).

Bages ved 175 grader C. alm. ovn, i 45 minutter – 1 time. Prøv med en strikkepind.





karakterer:
Opskriften er vist 30490 gange,
og udskrevet 408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21993 (5236 kcal)
KJ pr. stk. 10996 (2618 kcal)
Vægt ialt 1642 gram
Vægt pr. stk. 821 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1339 KJ (318 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 59.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-13 13:46:40
Lækker honningkage og meget nem at bage. Det var første gang jeg bagte honningkage og det var til mit arbejde og der bliver spurgt efter opskriften. Jeg brugte i øvrigt tynd Akacie honning og pyntede med hvid, grøn og rød glasur.