Havregrynskage i bradepande

Havregrynskage i bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : annegrethe

Indsendt :      Red :
Havregrynskage i bradepande, billede 4 Havregrynskage i bradepande, billede 1 Havregrynskage i bradepande, billede 2 Havregrynskage i bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Top:
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 spsk. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Æggene piskes godt sammen med sukker. Mel og bagepulver blandes og røres i. Margarine og mælk varmes (lunken) og blandes i.

Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm.
Bages ved 175 grader C. alm. ovn i 25 - 30 minutter.

Top:
Det hele kommes i en gryde og smeltes sammen.

Når kagen er færdig, hældes massen ovenpå og sættes i ovnen igen i 3-4 minutter (til det bobler let).





karakterer:
Opskriften er vist 157049 gange,
og udskrevet 3775 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20794 (4951 kcal)
KJ pr. Pers. 1732 (412 kcal)
Vægt ialt 1465 gram
Vægt pr. Pers. 122 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1419 KJ (337 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 48.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-08-20 19:21:29
Kendes også som Smedegårdskage

  -   2021-10-28 18:02:08
Herlig opskrift. Dog vil vi nu lige her på falderebet knytte en lille kommentar. Bare sådan lidt tips og tricks, eller skulle vi kalde dem gode fiduser. Da vi, Niels-Erling og Babette, bagte denne kage en skøn efterårseftermiddag, kunne vi ikke dy os for at tilføje lidt gotterrier til dejen. Disse kommer til udtryk i form af: en enkelt moden banan, to knytnæver havregryn (bare til at give den lidt ekstra bid) og godt og vel en halv plade marabou-chokolade til den ekstra søde tand:) Ja, det er jo bare et tip, men det kunne nu alligevel være skønt, hvis vi inspirerede andre godtfolk her på platformen til at afprøve vores ide og give os en tilbagemelding på resultatet. BH Niels-Erling og Babette

  -   2014-08-31 09:36:27
Fantastisk kage, lavede den til klassenstime og alle var helt vilde med den! Laves igen til fødselsdag.

  -   2013-11-09 12:37:20
Dejlig svampet kage. Blød og smager fantastisk :)

  -   2010-06-17 19:28:57
Det er en rigtig god kage da jeg ikke kan tåle eller lide kokus, så er det da et godt alternativ til drømme kagen ;O) Rikke ved ikke lige, hvad der er gået galt for dig har lavet den 3 gange nu og den er ikke blevet tør overhovedet.

  -   2010-01-20 08:54:55
det er den bedtse kage i hele universet :P kanon kanon kanon :DDD

  -   2009-11-23 12:22:41
Den er god, i stedet for mælk, kom jeg yoghutr naturel i det gør den mere blød i konsitensen.. og så lod jeg værd med at komme så meget marg. i fyldet som der stod..

  -   2008-02-24 19:58:15
Synes at kagen mangler smag og toppen smager meget af magarine. Men smag og behag :)

  -   2007-09-17 18:35:15
Ikke min favorit.. Synes den blev meget tør. Fulgte opskriften til punkt og prikke

  -   2005-01-01 01:01:01
kanonnnnnnnn

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en god kage til mange smager dejligt lidt julet måske