Pie med lam

Pie med lam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
100 g.smør
200 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
1 æg
1 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
750 g.mørt lammekød i tern
3 spsk.olivenolie
2 løg
2 fedhvidløg
1 storaubergine
2 courgetter
1 dåseflåede tomater
1 tsk.oregano
1 tsk.timian
 salt
 peber
 
1 æg til pensling
 
Opskrift:
Dej:
Hak smørret og bland det med mel og salt. Saml dejen med æg og vand. Stil dejen koldt mens fyldet tilberedes.

Fyld:
Brun lammekødet i olien. Lad det simre i ca. 10 min. Hak løg og hvidløg og skær aubergine og courgetter i skiver. Svits løg og hvidløg i lidt olie i ca. 2 min. Tilsæt aubergine og courgetter og svits yderligere i 2 min. Tilsæt flåede tomater, oregano og timian og lad grøntsagerne simre i 5-10 min. Smag til med salt og peber.

Fordel lammekødet i bunden af fire smurte ovnfaste skåle og fordel grøntsagerne over. Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse og læg det som låg på skålene. pres godt til i kanterne. Pensl dejen med sammenpisket æg, rids et mønster i dejen og drys med salt. Bag pierne ved 200 grader i ca. 15 min.

Tips:

man kan bruge færdigkøbt piedej, så går retten hurtigere.





karakterer:
Opskriften er vist 11050 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu