Græsk lammekebab

Græsk lammekebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.udbenet lammekølle
80 ml.olivenolie
60 ml.citronsaft
2 spsk.tør hvidvin
2 fedhvidløg, pressede
2 spsk.sojasauce
1 tsk.tørret oregano
0.5 tsk.stødt sort peber
1 stortløg, finhakket
4 spsk.frisk persille, finthakket
 
Opskrift:
Fjerne overflødigt fedt og sener. Skær det i terninger på 3 cm. Sæt kødterningerne på smurte spid.

Bland olie, citronsaft, vin, hvidløg, soyasauce, oregano og peber i en lille skål. Pisk i 2 minutter eller til det er godt blandet. Hæld det over kødet.

Dæk kødet med plasticfolie og sæt det i køleskab i 2 timer eller natten over. Vend kødet af og til. Lad kødet dryppe af og gem marinaden.

Læg kødet på en kold, let smurt grillbakke. Steg kødet under den varme grill i 12 minutter eller til det er mørt Vend 1 gang. Det pensles med marinaden flere gange under stegningen. Bland løg og persille og drys det over kebabberne ved servering.

Kokkens notater:
Opbevaring: Kebabberne tilberedes umiddelbart før de serveres.

Variation:
Worcestershire sauce eller et asiatisk krydderi som hoisin sauce kan anvendes i stedet for soya, hvis man ønsker at smagen skal være stærkere og mere markant.





karakterer:
Opskriften er vist 24900 gange,
og udskrevet 469 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg havde ikke lige alle ingredienserne så jeg lavede bare det der var muluighed for og spiste dem i pitabrød blandet emd tomater og youghurtsauce... det smagte bonus !...

  -   2005-01-01 01:01:01
den er go'

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er go'