Grønsagsterrine

Grønsagsterrine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.rå broccoli i buketter
1000 g.rå gulerod i stave
1 tsk.salt
12 rå æg eller pasteuriseret helæg
10 dl.letmælk
400 g.revet ost
1 revet løg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kom broccolibuketterne i letsaltet vand ca. 3 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe i sigte. Kog ligeledes gulerødderne i letsaltet vand 4-5 minutter, lad også dem afdryppe. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber, pisk blandingen godt sammen. Beklæd en form med bagepapir. Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag med hovederne samme vej. Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen ovenpå. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grønsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten i midten af ovnen ved 175 grader ca. 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 22877 gange,
og udskrevet 474 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-26 17:59:44
Osten kan sagtens undværes, og man kan sammensætte retten af årstidens grønsager. Man kan lave en dressing af lidt Creme Fraiche 18% tilsmagt med lidt tomatpure, salt, peber, og paprika. Kan serveres med dette, og ristet rugbrød. Rester af retten, er også en rigtig god ide til madpakken.