Lemonpie
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : |
|
|
Smelt fedtstoffet og lad det køle. Bland de knuste kiks (eller søde småkager) til en dej sammen med fedtstof og sukker. Tryk dejen ud i en pieform med løs bund og bag bunden på nederste rille ved 200 grader i ca. 6-8 min. Lad bunden køle.
Del æggene og pisk æggehviderne til hårdt skum og tilsæt 1- 1 ½ dl sukker, lidt ad gangen, så er det lettere at få det blandet. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret samt den revne skal. Tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum. Bland flødeskum, æggehvide og æggeblommemassen forsigtigt. Hæld massen over piebunden og sæt den i fryseren i ca. 2-3 timer. Tag pien ud 15 min før serveringen og tag den ud af formen. |
|
Opskriften er vist 10142 gange,
og udskrevet 161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-01-25 15:49:20 Sukker i fyldet: jeg brugte 1.5 dl sukker, det var en anelse syrligt, men friskt ligesom citronfromage susanne - 2011-01-25 14:04:11 Ja, der mangler hvormeget sukker der skal i aeggeblommerne, er der nogle der ved hvormeget??? det var lige denne type lemom pie jeg ledte efter. chefen - 2009-09-26 13:33:21 jeg tror det er en god pie, men der står ikke lige anført hvor meget sukker der skal i fyldet, så den er ikke så nem at lave, der står kun noget med at man skal bruge 1-1½ dl i æggehviderne, og resten i æggeblommerne, men hvor meget resten ved man ikke. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne