Köfte (tyrkiske frikadeller)
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør de to slags kød sammen.
Rør æg, hakket persille, presset hvidløg, hakket løg, mel, pinjekerner, salt og krydderier i kødet til en let og luftig fars.
Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
Form farsen til frikadeller og tril dem i sesamfrø. Smelt fedtstoffet ved god varme. Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side. Råstegte kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Ryst kartofler, olivenolie, salt, peber, presset hvidløg og krydderurter sammen i en skål, og hæld dem ud på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir, steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30-45 minutter. Sauce: Flæk peberfrugterne, fjern frøstole og skær peberfrugterne i mindre stykker. Hak løg og hvidløg og svits dem sammen med peberfrugterne i olien. Tilsæt bouillon og kog i ca. 15 min. Blend peberfrugt - bouillonblandingen og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt basilikum og pisk flødeosten i. Varm saucen igennem under omrøring. Den må ikke koge. Smag til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 173011 gange,
og udskrevet 3948 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (65 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-07-10 09:33:00 kan man fryse dem ned ? jan - 2013-01-15 17:54:54 Hvad er det røde bagerst på billedet Anja - 2012-11-26 14:08:27 Er der et alternativ til flødeosten? Fx. Creme fraiche, fløde eller noget lignende? jesper - 2011-04-05 20:17:27 Har lavet denne ret. Dog med kartoffel/rodfrugtemos til. Passer perfekt. Første gang jeg smager köfte med sesam på . Vil prøve at lave dem uden næste gang. Saucen er super god, det er dellerne også. Dog lidt mere spidskommen og persille i dellerne. anonym - 2009-10-03 17:39:30 ser lækker ud jtr - 2008-06-13 07:22:25 Det er blevet en af vores nye livretter. jeg bruger halv kalv og lam som jeg køber i bazar vest i Århus. MUMS.. Lisa - 2007-10-28 15:23:22 Har lavet retten kun med oksekød. Tilføjede dild i frikadellerne og på kartoflerne i stedet for persille. Det smagte rigtig dejligt. Især sovsen var rigtig god, og dejlig cremet :) K. Ø. J. - 2005-01-01 01:01:01 Har lavet retten flere gange kun med lammefars meget lækkert Fam. Kirk - 2005-01-01 01:01:01 Meget velegnet som grillbøffer....ummmss Fam. Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Vi har lavet retten kun med oksekød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne