Gordonbleu med spinatpuré og balsamicosirup

Gordonbleu med spinatpuré og balsamicosirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveyderlår

Ukendt oprindelseslandKilde : Friland

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.kalveyderlår eller tynde kalveschnitzler
2 skalotteløg
2 fedhvidløg
0.24 bdt.hakket persille
1 æggeblomme
100 g.talleggio ost (alternativt Port Salut)
 salt
 peber
 rasp
 hvedemel
 æg
 
 Spinatpuré:
1000 g.frisk spinat
25 g.smør
2 løg
1 fedhvidløg
2 dl.fløde
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 
 Balsamicosirup:
2 dl.balsamico
0.5 dl.honning
30 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Yderlåret skæres i tynde skiver og bankes let med en kødhammer. Evt. rester og afpuds hakkes fint med en kniv som tatar og vendes med de hakkede skalotteløg, hvidløg og persille. Æggeblommen vendes i, og talleggio osten rives på rivejern og kommes i. Massen smages til med salt og peber. Fyldet lægges på midten af kødet, som foldes over hinanden, og kanterne trykkes med en gaffel. Kødet paneres i mel, æg og rasp.

Puré:
Spinaten skylles under rindende vand og grove stilke tages fra. Den sauteres i smør tilsat hakket løg og knust hvidløg. Fløde tilsættes og blandingen koges ind til en cremet konsistens og smages til med salt, peber og muskat. Spinaten blendes til en helt glat puré og smages til.

Balsamicosirup:
Balsamico og honning koges ind til 1/3, monteres med smør og smages til med salt og peber. Siruppen lægges rundt på tallerkenen som sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 13828 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu