Grovrundstykker
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, olie, salt og 3-kornsblanding. Bland fuldkornshvedemel i ad at par gange, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt, til den er blød og smidig og form straks 12 rundstykker. Lad dem hæve koldt (i køleskabet) natten over, dækket med et fugtigt stykke klæde. Om morgenen pensles de med æg og drysses med birkes eller knækkede rugkerner. Bages i ca. 16 minutter ved 225 grader. Tips: Rundstykkerne kan fryses. |
|
Opskriften er vist 20294 gange,
og udskrevet 776 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Steen Braskov - 2013-03-10 08:50:35 De smager fantastisk, vi brugte en 5 kornsblanding. Udsende er lidt skuffende. De blev meget flade. Jeg kunne godt have tænkt mig de var mere luftige. Anne-Mette - 2009-01-28 18:58:33 Dejen var alt for våd, så jeg var nødt til at tilsætte mere mel. Efter 14 timer var bollerne samme størrelse som da jeg satte dem til hævning. Jeg vil ikke kalde dem rundstykker men grovboller da de slet ikke var sprøde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne