Surgrød
Indsendt : |
|
|
Surgrød er grove bygkorn kogt i kærnemælk
Tips: Skulle nogen have den eksagte opskrift så tøv ikke med at skrive den som komentar til dette |
|
Opskriften er vist 17977 gange,
og udskrevet 178 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Birgit Holm - 2019-05-06 12:01:03 Surgrød hos blev spist varm med sirup. Alene ved lugten forsvandt min sult. Else Thorhauge - 2016-08-25 08:37:50 Som barn fik vi surgrød med sirup anonym - 2014-03-18 11:02:48 I mit hjem i Skagen var det byggryn kogt i kærnemælk. Den blev serveret varm med lidt sukkerdrys og med en lille fordybning i midten hvor man hældte fløde i. Uhm, det var rigtigt lækkert med den sure grød og den dejlige fløde. H. Bach Christensen - 2013-10-13 12:24:52 Ikke nej men både og skønt at læse om landsdelenes forskellige opskrifter, det skal vi prøve. b.t.nielsen - 2010-02-17 17:56:30 Nej surgrød spises varm. Ganske rigtigt koges valsede byggryn i kærnemælk, men den spises varm med lidt sirup ovenpå og så drikker man iskold sød/let eller minimælk til. Tradition fra min barndom i Vendsyssel H. Bach Christensen - 2009-01-09 13:46:20 Surgrød som vi spiste den på den Jyske Vestkyst. Ingredienser: 55 gram afskallede hele bygkerner 1/2 liter rigtig kærnemælk fra smørkærning feks. Thise 1/4 teske salt Bring kærnemælken i kog, den skilles, men put byggrynene i og småkog i 1 time, omrøres, eller brug høkasse. Fordeles i 2 passende portionsskåle og afkøles i køleskab, til den er stiv. Løsnes i siderne med en kniv og vendes i en dyb tallerken. Serveres med en halv kop varm let- eller sødmælk, hældt i den dybe tallerken og strø med sukker. Velbekom. anonym - 2008-03-11 20:43:31 kog byggrynene i kærnemælken. Sæt grøden til afkøling i køleskabet. Når grøden er kold hældes der mælk over og drysses med sukker. Peder - 2007-02-05 18:39:40 Jeg fik det som barn koldt med varmt mørkt øl til. Jeg tror at det er Vestjysk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne