Oksekød med peberrodssovs
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt oksebrystet over i rigeligt vand.
Koges op og skummes.
Tilsæt så grønsager i grove tern og salt, kog kødet mørt 2-2½ time.
Kartoflerne koges møre. Brystet tages op og bouillonen sigtes, grønsagerne kasseres. Smelt smørret og rør melet i, tilsæt bouillon under omrøring lidt efter lidt. Smag til med eddike, salt, peber og peberrod. Tips: Overskydende bouillon kan gemmes og servers med nye suppeurter i små tern og kød- og melboller som suppe. |
|
Opskriften er vist 246872 gange,
og udskrevet 9789 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (54 stemmer) |
|
Kommentarer Anders - 2023-01-14 13:57:20 Hvis man kalder det madspild med de udkogte grøntsager så er de faktisk OK som jævning hvis de blendes - der er lidt smag tilbage. Evt. kunne de piftes op i en pure med krydderier, og evt. noget der knaser. anonym - 2022-08-07 21:43:11 Kan man ikke bruge grøntsagerne i en grøntsags suppe. Per - 2022-03-12 11:55:59 Grønsagerne funktion er at afgive saft og kraft til suppen, og det gør de ikke hvis på samme måde hvis de kun lige koges møre Arli - 2021-01-15 16:12:01 Det er da MADSPILD at smide grøntsagerne ud, de skal da bare koges med til de er møre og så tages op, eller koges med til sidst. Beth - 2010-01-22 17:23:57 God opskrift. Kødet får god smag og saucen er dejlig. Per - 2008-09-20 19:40:49 Andre grønsager en de nævnte kan bruges. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne