Baconæggekage
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg baconskiverne lysebrune og sprøde.
Pisk æg let sammen med fløden, tilsæt lidt salt og peber efter smag. Hæld æggemassen på panden og bag æggekagen ved jævn varme, løft med en paletkniv ind under æggekagen, der hvor den er begyndt at stivne, og stik evt. mere smør ind under æggekagen, så den ikke brænder på. Så snart at æggekagen er bagt - overfladen må godt se ”våd” og blank ud, da æggekagen er bedst, når den ikke er for fast – tages panden af varmen. Æggekagen pyntes med bacon og purløg. Serveres med groft brød. Tips: Variation: Kom evt. små tern af tomat og andre krydderier/krydderurter på. (Paprika, karry, basilikum, dild, persille eller oregano m.m.) |
|
Opskriften er vist 435840 gange,
og udskrevet 11030 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (150 stemmer) |
|
Kommentarer Polysl - 2022-05-22 15:50:43 Jeg forstår ikke problemet med at den går i stykker, det har jeg aldrig oplevet, det handler om temperatur - bruger ikke ovn, men en pande. Lad være med at rage i den hele tiden. Hans Møller - 2013-04-29 12:13:53 I stedet for purløg, kan jeg varmet anbefale bladene fra ramsløg! Den gamle madlaver - 2012-04-03 11:28:09 Det sjovt at lave det med børnene Cecilie - 2012-03-03 16:12:11 okay det prøver jeg Conny - 2010-12-04 00:09:45 Jeg lader æggekagen simre i ca. 4-5 min. og "rører i den et par minutter, og sætter derefter hele panden i ovnen v/180 gr. i ca. 15-20 min. Så bliver den også perfekt og "blød" og ikke gennemstegt og tør.. Og imens kan du lave en masse andre ting som eks. tilbehør, rydde op, salat m.v. daibar - 2010-12-01 17:05:04 jeg gav min 1 tsk bagepulver og lod den stå stille og roligt og vupti, så var der æggekage, den smagte ganske godt og den blev flot høj og luftig.. det med at den går i stykker, så lader du den ikke sætte sig når du har løftet forsigtigt for at lade æggemassen løbe ind under, du skal lade den få lidt ro og evt benytte en non-stick pande anonym - 2010-09-06 17:56:23 jeg synes det er svært at laveden på panden, den går nemt istykker. Hvordan undgår man det? Maja. - 2010-04-13 13:52:08 Den er meget fin og den smager godt med noget kryderi(: Laura! - 2010-01-23 17:52:48 - den smulre let. anonym - 2009-04-26 13:52:36 Hvis man lader være med at skrabe i æggemassen, og i stedet skiftevis har panden til at stå på kogepladen og på øverste rille i ovnen, med grilelementet tændt, så får man en luftig æggekage, istedet for sådan en flad sag, som er afbiledet her. MP - 2007-02-23 10:46:14 i stedet for bacon kan man stege den med skinkestrimler i ! Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg rører/skraber i æggemassen til den er ved at stivne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne