Rødbede pkhali
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
|
|
Rødbederne skal først tilberedes. De kan koges. Men de bliver bedre, hvis de bages i ovnen i ca. 1-1½ time efter størrelse. De kan også tilberedes i mikrobølgeovn. At dampe rødbederne er meget fordelagtigt. I dampkogeapparaterne skal de have ca. 45 minutter. Efter tilberedningen skal rødbederne køles af og skindet skrælles eller pilles af. De køres igennem en kødhakkermaskine, eller rives sammen med løget, hvorefter de kommes i en skål sammen med den hakkede persille.
Ingredienserne til pkhali sovsen kommes i en gryde. Bemærk, at valnødderne skal være næsten som mel. De georgiske kogebøger foreskriver at man bruger marinaden rå. Jeg foretrækker dog at give den et opkog under kraftig omrøring, køle den lidt af, før den hældes over de hakkede rødbeder med løgene. Herefter skal den trække i mindst 4 timer i køleskabet. Helst i en lufttæt beholder. Når retten serveres, kan man udglatte overflden med en bredbladet kniv. Noget af den hakkede persille kan arrageres dekorativt sammen med et par hele valnødder. Pkhali sovsen kan i øvrigt bruges til mange andre bagte eller kogte grøntsager. Prøv f.eks at bage en aubergine i en time, hak den meget fint og hæld denne sovs over. |
|
Opskriften er vist 18133 gange,
og udskrevet 304 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2020-05-27 08:47:30 Nogen der ved hvad man spiser det til? Gerda - 2019-10-23 08:15:31 Rigtig godt med grovpita Mads - 2005-01-01 01:01:01 Pkhali er superlækre. Dog stammer retten så vidt jeg ved fra Georgien og ikke fra Rusland. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne