Fastelavnsboller af vandbakkelser
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vi bruger denne opskrift på vandbakkelses dej her
Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand. Bages ved 200 grader C. alm. ovn 30-40 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 20 minutter. Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden. Klip vandbakkelserne op i siden, så snart de er taget ud af ovnen. Så bliver de ikke bløde og afkøles på rist. Vandbakkelserne fyldes med flødeskum evt. med smag eller kagecreme. Pyntes med flormelis. Tips: På billedet har vi brugt hindbærflødeskum. |
Fastelavnsboller af vandbakkelser opskrift - så nemt er detHvis du er vild med vandbakkelser, vil du elske disse fastelavnsboller med vandbakkelse. Det er meget nemt at lave fastelavnsboller af vandbakkelser, da dejen kun består af få ingredienser, som efterfølgende passer sig selv i ovnen.Hvad er en vandbakkelse? Vandbakkelser er en sprød og luftigkage, som har sin oprindelse fra Frankrig - her kaldes kagen for choux. Dejen sprøjtes ud på en bageplade i mindre “kugle”, hvorefter de bages. Under bagning hæver kagerne op, og der dannes et hulrum, som efterfølgende kan fyldes med enten creme, skum eller syltetøj - kun fantasien sætter grænser.Sådan laver du de perfekte vandbakkelses fastelavnsbollerNår du laver vandbakkelse fastelavnsboller, skal du først og fremmest sørge for, at dejens konsistens er fugtig og klistret, når den sprøjtes ud på bagepladen - dette giver vandbakkelsen dens karakteristiske sprøde skorpe. Dernæst anbefales det kun at bage en plade af gangen, da to plader med vandbakkelser vil danne for meget damp i ovnen. Når du bager dine vandbakkelser i ovnen, er det meget vigtigt, at du IKKE åbner ovnen de første 20 minutter. Gør du dette, risikerer du, at vandbakkelserne falder sammen - og så kan de ikke reddes. |
Opskriften er vist 14367 gange,
og udskrevet 248 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne