Pizza - Grundopskrift

Pizza - Grundopskrift, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Pizza - Grundopskrift, billede 4 Pizza - Grundopskrift, billede 1 Pizza - Grundopskrift, billede 2 Pizza - Grundopskrift, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grunddej:
25 g.gær
2 dl.lunkent vand
0.5 tsk.salt
1 spsk.olie
330 g.hvedemel
 
 Tomatsauce:
1 ds.flåede tomater (eller 6 friske solmodne)
1-2 fedhvidløg
2 løg
1 tsk.oregano
0.5 tsk.salt
 
 Øvrigt:
150-200 g.Ost revet eller i skiver
 evt.oliven
 Olivenolie
 
 Fyld efter eget valg fx:
 skinke
 hakket oksekød i tomatsauce
 tomatskiver
 champignon i tynde skiver
 peberfrugt i tynde skiver
 salami
 ansjoser
 gorgonzola
 oksekødstrimler
 og hvad man ellers kan lide - brug fantasien
 
Opskrift:
Dej:
Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted, ca. 30 minutter.

Tomatsauce:
Tomater og løg blendes. Småkoger herefter ca. 10-15 minutter i en gryde og smages til med oregano og salt.

Dejen slåes ned og rulles tyndt ud i en stor cirkel (ca. 30-35 cm i diameter) på et meldrysset bord. Kanten foldes hele vejen rundt, og bunden flyttes over på en bageplade, og efterhæver ca. 10-20 minutter.

Fordel nu den afkølede tomatsauce i en tyndt lag over pizzaen. Læg nu fyld på efter eget valg. Slut af med at lægge et pænt lag ost over.

Bages i ovnen ca. 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 69192 gange,
og udskrevet 2724 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (168 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-14 21:42:14
10 herfra. Fik trukket bunden ud til næsten en bradepande. Bunden blev så lidt under 1cm. tyk, sprød i bunden og god under fyldet.

  -   2012-09-27 18:08:42
Rigtig god dej - den bliver helt glat og elastisk, rigtig nem at have med at gøre. :)

  -   2012-08-17 12:32:43
Rigtig go laver den hver gang hvis vi skal have pizza Jeg laver dobbelt op på dej så er der til en bradepand også passer sauce til

  -   2012-07-19 22:05:41
Fantastisk dej opskrift mmm :D

  -   2012-06-13 20:00:19
Jeg lavede min dej, men fik utrolig meget dej. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Inde i ovnen nu, og den er bare GIGA! Hahaha hvordan kan det dog ske?! Jeg må vidst hellere invitere nogle, så de kan hjælpe mig med at få den spist :-D

  -   2012-05-29 16:47:14
Sindsygt god pizza dej, det er klart den bedste dejopskrift jeg nogensinde har brugt til at bage hjemmelavet pizzaer med. Den blev både sprød i siden og under bunden, og der plejer dem jeg har lavet før altså at være ret så bløde, så selve dejopskriften her får altså et rungende 10 tal herfra! :) Kan dog tilføje at jeg syntes den skal have lidt mere mel, så jeg brugte omkring 750g mel til en dobbeltportion med 4dl vand, 50 gram gær, 1 tsk salt og 2 spsk olie. Hvad angår tomatopskriften, så er der rigeligt til 2 portioner dej, så den skal man ikke dobble op.

  -   2010-03-06 00:14:20
Jeg bruger kun opskriften til bunden, men den er også super! I går lavede jeg tomat (Antico - hot and Spicy Souce Piquante), ost (mozzarella), kartoffel (koges før man propper det hele i ovnen), rosemarin og bacon - uhmmm. I dag laver jeg tomat, ost, kylling, salat og dressing - jeg skal have brugt resten af min tomatsovs til et eller andet ;).

  -   2009-04-25 12:00:24
Vil mene at der er tomatsauce til 3-4 bunde.

  -   2008-04-27 19:49:08
mums...... den er bare lækker!!!!!! rigtig god

  -   2008-03-30 11:33:00
Er det til én pizza?

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god bund men der er rigeligt tomatsovs til hvis man laver en dobbelt portion dej.