Pizza - Grundopskrift
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted, ca. 30 minutter. Tomatsauce: Tomater og løg blendes. Småkoger herefter ca. 10-15 minutter i en gryde og smages til med oregano og salt. Dejen slåes ned og rulles tyndt ud i en stor cirkel (ca. 30-35 cm i diameter) på et meldrysset bord. Kanten foldes hele vejen rundt, og bunden flyttes over på en bageplade, og efterhæver ca. 10-20 minutter. Fordel nu den afkølede tomatsauce i en tyndt lag over pizzaen. Læg nu fyld på efter eget valg. Slut af med at lægge et pænt lag ost over. Bages i ovnen ca. 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 69298 gange,
og udskrevet 2725 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (168 stemmer) |
|
Kommentarer John B. - 2013-03-14 21:42:14 10 herfra. Fik trukket bunden ud til næsten en bradepande. Bunden blev så lidt under 1cm. tyk, sprød i bunden og god under fyldet. Alexander - 2012-09-27 18:08:42 Rigtig god dej - den bliver helt glat og elastisk, rigtig nem at have med at gøre. :) Annette Hansen - 2012-08-17 12:32:43 Rigtig go laver den hver gang hvis vi skal have pizza Jeg laver dobbelt op på dej så er der til en bradepand også passer sauce til Ak. - 2012-07-19 22:05:41 Fantastisk dej opskrift mmm :D Nanna - 2012-06-13 20:00:19 Jeg lavede min dej, men fik utrolig meget dej. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Inde i ovnen nu, og den er bare GIGA! Hahaha hvordan kan det dog ske?! Jeg må vidst hellere invitere nogle, så de kan hjælpe mig med at få den spist :-D Dennis - 2012-05-29 16:47:14 Sindsygt god pizza dej, det er klart den bedste dejopskrift jeg nogensinde har brugt til at bage hjemmelavet pizzaer med. Den blev både sprød i siden og under bunden, og der plejer dem jeg har lavet før altså at være ret så bløde, så selve dejopskriften her får altså et rungende 10 tal herfra! :) Kan dog tilføje at jeg syntes den skal have lidt mere mel, så jeg brugte omkring 750g mel til en dobbeltportion med 4dl vand, 50 gram gær, 1 tsk salt og 2 spsk olie. Hvad angår tomatopskriften, så er der rigeligt til 2 portioner dej, så den skal man ikke dobble op. Heino D - 2010-03-06 00:14:20 Jeg bruger kun opskriften til bunden, men den er også super! I går lavede jeg tomat (Antico - hot and Spicy Souce Piquante), ost (mozzarella), kartoffel (koges før man propper det hele i ovnen), rosemarin og bacon - uhmmm. I dag laver jeg tomat, ost, kylling, salat og dressing - jeg skal have brugt resten af min tomatsovs til et eller andet ;). Per - 2009-04-25 12:00:24 Vil mene at der er tomatsauce til 3-4 bunde. anonym - 2008-04-27 19:49:08 mums...... den er bare lækker!!!!!! rigtig god Finn Nielsen - 2008-03-30 11:33:00 Er det til én pizza? kirsten - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god bund men der er rigeligt tomatsovs til hvis man laver en dobbelt portion dej. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne