Tsourekia (Græsk påskebrød)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Påske Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i varmt vand og tilsæt mel til en sammenhængende dej.
Dæk dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse.
I mellemtiden, bland forsigtigt smør og sukker i ca. 20 minutter. Bland derefter æggene i, undtagen de 3 æggeblommer der er taget fra. Bland skiftevis mel, yoghurt og mælk i æg/sukker blandingen, og rør dernæst det hele sammen med gærblandingen. Tilsæt yderligere mel til dejen ikke klistrer og er blød og elastisk. Dæk dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og lad den hæve til dobbelt størrelse igen. Form brødene som flettede ringe eller i en bageform. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æggeblommerne. Strø med sesamfrø. Bages ved 180°C i 30 min. til brødene er gyldne. Brødene er lette, søde og lækre. Tips: i flg. påsketraditionerne lægges gennemfarvede røde hårdkogte æg ind i den flettede dej inden tredje hævning. Bemærk: Opskriften kan let halveres. |
|
Opskriften er vist 17195 gange,
og udskrevet 277 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-02-15 16:18:17 hold da op en masse smør,gær,mel,og æg michelle - 2005-01-01 01:01:01 er der iike lige lovligt meget smør i????? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne