Tværreb med ingefærsauce og bagte laurbærkartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Okse Long Ribs Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : |
|
|
Tænd ovnen på 250 grader.
Krydr kødet med salt og peber og brun det i et ildfast fad. Når kødet er brunt efter ca. 20 minutter tilsættes vand, så det er halvt dækket og fadet lukkes med låg eller sølvfolie. Skru varmen ned på 175 grader. Efter 1 times tid vendes kødet. Efter yderligere 1 time tilsættes små terninger af knoldselleri, og det hele steger videre i ovnen. Vask kartoflerne og skær dem i halve på langs. Pensl overfladen med olie og krydr med salt og peber. Læg et laurbærblad mellem to halve kartofler (så det ser ud som en hel – det gøres ved alle kartoflerne) og bag dem i ovnen (ved siden af eller på en plade under tværrebet) i 50-60 minutter. Kartoflerne skal ikke pakkes i folie. Når kødet er mørt efter ca. 3 timer i alt, tages det ud af ovnen. Hæld saucen fra fadet gennem en si ned i en gryde. Hold kødet og sellerien varmt i det ildfaste fad for svag varme i ovnen. Skum fedtet af saucen med en øse. Hæld sukker i en tykbundet gryde, tænd for varmen og lad sukkeret blive til karamel under omrøring. Skræl ingefær. Tilsæt karamelmassen i gryden, frisk revet ingefær og saft af appelsin, varm det igennem og tilsæt så eddike. Jævn saucen med maizena udrørt i lidt rødvin eller koldt vand. Kog saucen igennem i tre minutter. Smag til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i det ildfaste fad. Server retten i fadet og giv de bagte laurbærkartofler til. |
|
Opskriften er vist 8256 gange,
og udskrevet 210 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne