Tværreb med hvidkål og ribs
Hovedingrediens : Oksekød - Okse Long Ribs Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : |
|
|
Sæt en gryde med vand over.
Del kålhovedet og skær stokken væk.
Skær kålen i firkanter på ca. 4x4 cm.
Giv dem et opkog, hæld dem i et dørslag.
Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i mindre stykker.
Bland stykkerne i kålen og krydr med fint hakket enebær, salt og peber.
Brun kødstykkerne på alle sider på en tør pande. Tilsæt hakket løg og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 185 grader. Kom halvdelen af kålen i bunden af et ildfast fad, herefter det brunede kød og ovenpå resten af kålen. Hæld kalvefond eller vand i og læg låg på fadet, eller dæk med sølvfolie. Stil det så i ovnen i 2½ time, til kødet er mørt. Kog kartoflerne og pil dem. Når kødet er mørt, hældes saucen fra fadet op i en gryde, og fedtet skummes af med en øse. Jævn evt. saucen med meljævning (mel + koldt vand rystet i en melryster), blandingen hældes lidt ad gangen i den kogende sauce til passende konsistens. Herefter koger saucen igennem i 5 minutter. Kom ribs/blåbær i saucen, som herefter ikke må koge. Smag til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i det ildfaste fad sammen med kål og de stegte short ribs. Server retten direkte i det ildfaste fad og giv kartofler til. |
|
Opskriften er vist 8782 gange,
og udskrevet 202 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne