Tyksteg med krølfedt
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg Indsendt : Red : |
|
|
Tilberedning af kødet:
Tænd først ovnen på 250 grader. Rids så fedtet på stegen i rudemønster. Sæt stegen i et ildfast fad eller i en bradepande, krydr med salt og peber og brun stegen i ovnen i ca. 20 minutter. Skru så ned og lad stegen stege videre i ca. 1 1/2 time ved 150 grader. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60-68 grader når stegen er færdigstegt. Når stegen tages ud af ovnen skal den hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den - på tværs af kødtrådene. Tilberedning af rabarber-chutney: Pil og hak løget. Sæt en gryde over og kog i den en lage af eddike, sukker og salt samt det hakkede løg. Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 1 cm. Skræl æblet og skær det ud i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kom så rabarber- og æblestykker ned i lagen sammen med rosiner og sennepspulver. Lad det hele koge videre i 3 minutter og smag så evt. til med et drys cayennepeber. Er chutneyen lidt for tynd kan den jævnes med lidt kartoffelmel. Chutneyen serveres kold, og har godt af at stå - så lav den evt. dagen før. Tilberedning af skysauce: Kog oksefonden igennem i en gryde - er den for tynd kan den koges længere, så bliver den både tykkere og smager kraftigere. I en anden gryde smeltes smørret, peberkornene kommes i og varmes let, hvorefter der drysses mel i lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt oksefonden gradvist - mens der stadig røres. Lad saucen koge igennem i 5 minutter, hvorefter saucen smages til med salt, citronsaft og evt. lidt mere peber. Servering: Servér skiver af okse/kalvetyksteg med kogte grøntsager og kartofler. Giv varm sauce og kold rabarber-chutney til. |
|
Opskriften er vist 21972 gange,
og udskrevet 555 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne