Tværreb med barbecue-sauce og ratatouille

Tværreb med barbecue-sauce og ratatouille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Long Ribs

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :     

Ingredienser:
1250 g.tværreb skåret som long ribs (få evt. slagteren til at skære det)
 salt
 
 Barbecue-sauce:
50 g.soltørret tomater
2 dl.vand
4 fedhvidløg
1 løg
3 spsk.chili-sauce
2 tsk.sukker
1 spsk.eddike
2 spsk.dijonsennep
 
 Ratatouille:
1000 g.tomater
2 courgetter
1 aubergine
2 spsk.olivenolie
4 fedhvidløg
1 spsk.herbes de provence (provence-krydderi)
1 dl.vand
 salt
 peber
 
 Anden tilbehør:
 grovbrød
 
Opskrift:
Gnid kødstykkerne med salt. Læg dem på en rist med en brade-pande under.

Hæld kogende vand på de soltørrede tomater og lad dem trække ca. 15 minutter. Blend dem med pillede hakkede løg og resten af ingredienserne til barbecue-saucen.

Pensl kødet med halvdelen af saucen. Og sæt risten med brade-panden under ind i ovnen og steg kødet ved 175 grader i ca 3 timer. Efter en time vendes kødstykkerne og pensles med resten af saucen. Herefter pensles de jævnligt med saucen fra brade-panden og vendes af og til.

Hvis barbecue-saucen, som drypper ned i brade-panden, begynder at blive sort, tilsættes lidt vand.

Tilberedning af ratatouille:
Pil løgene og skyl tomater, courgetter og auberginen. Skær alle grøntsagerne i tern på ca. 2 x 2 cm.

Svits først løgene i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt tern af auberginer og courgetter. Pil hvidløgs-feddene og pres dem med en hvidløgspresser ud over grøntsagerne. Tilsæt så tern af tomater og drys med provence-krydderi. Smag til med salt og peber.

Servering:
Anret kødet på et fad og servér det med ratatouille. Og spis evt. grovbrød til.

Tips:

Som ekstra tilbehør kan man evt. spise coleslaw.





karakterer:
Opskriften er vist 13000 gange,
og udskrevet 340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu