Paprikagryde med kartofler og salat af savoykål

Paprikagryde med kartofler og salat af savoykål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.mellemskært oksekød i tern
1 spsk.olie
1 spsk.smør
 salt
 peber
2 løg
3 dl.yoghurt naturel
3 tsk.maizena
3 spsk.paprika
1000 g.kartofler
2 porrer
 
 Salat af Savoykål:
0.5 lilleSavoykål (eller anden kål)
1 hel rødbede
50 g.hasselnødder
1 spsk.olie
0.5 appelsin saften heraf
 salt
 
Opskrift:
Gryderetten:
Brun kødet i smør og olie i en gryde. Tilsæt så hakkede løg og lad dem blive gyldne. Tilsæt 1 dl vand og lad herefter retten simre i gryden i 1 1/4 time under jævnlig omrøring. I en lille skål røres yoghurt, maizena og paprika sammen og hældes i gryden under omrøring. Herefter simrer retten videre i ca. 10 minutter.

Vask kartofler og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

Rens porrerne og skær dem ud i ringe. Kom dem ned i gryden til retten og lad dem koge med i de sidste 15 minutter. Smag så til med salt, peber og paprika.

Salat af savoykål:
Kasser de groveste blade af savoykålen. Del det halve kålhoved i to kvarte og skær stokken væk. Skær så kålen i tynde strimler i ca. 2 mm tykkelse og en længde på ca. 5 cm. Skræl rødbeden og riv den i strimler på et rivejern. Hak hasselnødderne og kom det hele i en skål. Hæld olie og appelsinsaft over blandingen - krydr med lidt salt og bland salaten godt.

Servering:
Server den varme paprikagryde med kogte kartofler og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 15481 gange,
og udskrevet 350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
meget fin ret tak