Nonner (Æbleskiver fra Lolland)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet. Æggene og kardemomme efter smag tilsættes. Lad det hvile 15 min. Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes. Det hele æltes godt og stilles til hævning i 2 timer!!
PAS PÅ! Det hæver mere end man tror, så sørg for at det er i en stor skål. Æblerne- som skal være af en slags der bliver hurtigt møre-skrælles, skæres i skiver, udkærnes og bestrøes med en blanding af sukker og kanel. Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i æbleskivepanden, derefter en skefuld dej, og når den er bagt kommes et æblestykke oveni. Æbleskiberne vendes med en gaffel og bages på den anden side. Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til. Tips: Som variant kan man flække en æbleskive og overhælde med brændevin. ”Nonnen” skifter herefter navn til ”Svupsak.” |
|
Opskriften er vist 98346 gange,
og udskrevet 1745 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (29 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-12-08 15:31:49 Dejen er meget brødagtig, som boller.. Bodil.. - 2011-11-24 18:52:47 Kan de fryses ?? MM - 2011-10-01 14:17:20 De som skriver at de bliver tunge, har ikke ladet dem hæve længe nok, eller også har de hævet ved for lav temperatur. De bliver super hvis man følger opskriften. Man kan med fordel selv støde kardemomme og kanel, det giver dem et ekstra pift. anonym - 2008-12-06 21:10:44 Dejen meget tyk. Smager ikke af noget. Kedelige. Marianne - 2006-12-11 09:00:59 Super gode - jeg kogte æblestykkerne et par minutter først, hvilket var rigtig godt. Sus - 2005-01-01 01:01:01 Smagen god , men de virker tunge Sussie - 2005-01-01 01:01:01 Lige den jeg ledte efter guf guf jeg glæder mig Mor og Maria - 2005-01-01 01:01:01 Vi har selv en farmor fra lolland..æbleskiverne er knald gode..Uhmm |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne