Nonner (Æbleskiver fra Lolland)

Nonner (Æbleskiver fra Lolland), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 4 Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 1 Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 2 Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær, frisk
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
5 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
   
Opskrift:
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet. Æggene og kardemomme efter smag tilsættes. Lad det hvile 15 min. Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes. Det hele æltes godt og stilles til hævning i 2 timer!!

PAS PÅ! Det hæver mere end man tror, så sørg for at det er i en stor skål.

Æblerne- som skal være af en slags der bliver hurtigt møre-skrælles, skæres i skiver, udkærnes og bestrøes med en blanding af sukker og kanel.

Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i æbleskivepanden, derefter en skefuld dej, og når den er bagt kommes et æblestykke oveni. Æbleskiberne vendes med en gaffel og bages på den anden side.

Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.

Tips:

Som variant kan man flække en æbleskive og overhælde med brændevin. ”Nonnen” skifter herefter navn til ”Svupsak.”





karakterer:
Opskriften er vist 98346 gange,
og udskrevet 1745 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19100 (4547 kcal)
KJ pr. stk. 636 (151 kcal)
Vægt ialt 1826 gram
Vægt pr. stk. 60 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1045 KJ (248 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 14.1 gram
Kulhydrat 25.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-08 15:31:49
Dejen er meget brødagtig, som boller..

  -   2011-11-24 18:52:47
Kan de fryses ??

  -   2011-10-01 14:17:20
De som skriver at de bliver tunge, har ikke ladet dem hæve længe nok, eller også har de hævet ved for lav temperatur. De bliver super hvis man følger opskriften. Man kan med fordel selv støde kardemomme og kanel, det giver dem et ekstra pift.

  -   2008-12-06 21:10:44
Dejen meget tyk. Smager ikke af noget. Kedelige.

  -   2006-12-11 09:00:59
Super gode - jeg kogte æblestykkerne et par minutter først, hvilket var rigtig godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smagen god , men de virker tunge

  -   2005-01-01 01:01:01
Lige den jeg ledte efter guf guf jeg glæder mig

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi har selv en farmor fra lolland..æbleskiverne er knald gode..Uhmm