Æbleskiver uden kærnemælk
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smøret smeltes og mælken lunes heri.
Citronskallen rives fint.
Ingredienserne samles og piskes let til ensartet dej, som står og hæver ½ times tid. Bages i smeltet smør. Smager herligt med syltetøj og sukker. |
|
Opskriften er vist 355759 gange,
og udskrevet 10508 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (116 stemmer) |
|
Kommentarer Inka - 2016-12-04 12:50:57 Jeg pisker æggehviden for sig og vender dem i dejen til sidst, så bliver de mere luftige rikke.ellehoej - 2014-12-03 09:32:33 God konsistens og god smag. Vinder rigtigt meget med lidt kardemomme. anonym - 2013-12-23 21:36:08 den er altså ikke god med gær.. Natron eller hjortand er bedre Nadia - 2013-10-11 13:54:35 Ørrh ville bare lige være sikker, behøver man gær I, det fordi jeg synes "Gær" står med gråt Janus - 2012-12-10 00:19:03 Helt gode er de ikke, de mangler salt og dejen er lidt for tyk, men en god opskrift man nemt kan arbejde videre på. Vi brugte naturligvis smør fra græsspisende køer og sødmælk... Ikke alt det pjat med olie(som forøvrigt ikke er godt for noget) og mælken er jo så lidt, desværre må vi alle acceptere melets påvirkning på vores sundhed. os - 2012-07-27 16:07:15 Rigtig gode :D kan anbefales :D Annette - 2012-05-08 14:32:45 De kan anbefales til allergikere. jeg har lige lavet dem med rismælk og de blev supergode. Jette H - 2012-02-10 18:28:58 Ta litt kold kaffe i røren, da blir æbleskiverne sprøe og gode Jeanette - 2011-12-17 11:27:47 Det er en super nem opskrift..... Tak Matin - 2011-11-27 22:12:46 K A N - D E - F R Y S E S!!!!!????? de jo super gode :D Rikke - 2011-11-26 11:45:50 Nøjj de så gode ud ;) anonym - 2011-11-25 22:22:26 Nok de dårligste æbleskiver jeg nogensinde har smagt. De smager af boller, og dejen er også mærkelig. anonym - 2011-10-22 15:35:24 hvor meget citron skal ? er det 0,5 gram eller dl ;D Ib - 2011-10-15 22:07:10 Til Bjorn: Selvom det er tre aar siden du spurgte om, hvor man kan finde en æbleskivepande i Australien, vil jeg alligevel fortælle, at jeg efter 12 aar i Australien netop i gaar fandt een i Mitre 10 i Nowra, NSW. Et Scanpan produkt pris $73 Josephine - 2010-12-11 15:32:33 For meget æg brug 4 5 æg i stedet for, men ellers gode. mig - 2010-11-28 17:38:53 God opskrift ;-) Prøvede den idag og den var perfekt :-D Alice Andersen - 2010-11-18 14:22:58 Glemte at skriver der bliver ikke kun 40 stk. men 75 stk ud af den portion!!! Vær opmærksom på dejen hæver helt vildt til det dobbelte ; ) Alice Andersen - 2010-11-18 00:18:40 Meget gode æbleskiver og pæne runde ogfalder ikke sammen. Jeg bruger letmælk og kommer 5 spsk. sukker i og 6 spsk. citronsaft.2-3 tsk. kardemomme og 1 tsk. salt. Jeg bruger kun 30 gram gær og lader dejen hæve ca. 1 1/2 time, så smager æbleskiverne ikke af gær. Steger dem i palmin og marg. (halvt af hver). De kan nemt fryses. lola - 2010-11-09 15:32:52 er der ikke æbler i . jeg bor sydafrika savner æbleskiver Landtøserne - 2010-04-24 18:35:41 Heeeeeeej Altså.... Vi har lige lavet æbleskiver ikk? Og vi syntes de var herre gode. Hehe. Dog kom vi lidt mere mælk i ikk? Og så blev det meget bedre. For før var det herre klumpet. Put også lidt sugar i. Vi ses derude. Hold jer muntre. :-) anonym - 2009-12-20 17:13:12 Vaniliesukker sætter lige prikken ovet Iét. . . Therese - 2009-12-12 11:38:51 en rigtig god og lækker opskrift, men man kan godt nøjes med halv eller kvart potion Marianne - 2009-12-05 16:55:43 De er rigtige gode men dog kunne de godt tåle lidt mere sukker. Jeg har sparet på smør og kommet mini mælk i og da jeg syntes dejen var noget tyk kom jeg en ½ hvitøl i det gjorde lykke. pia - 2009-12-05 16:23:41 hvis man skal lave dobbelt portion skal der så også dobbelt gær Humand5555 - 2009-11-15 13:07:15 Føj for den.... tørre, smagsløse og kedelige. Stoppede efter 3. pande og smed resten af dejen ud. Selv børnene kunne ikke li' dem. Nej, vælg istedet opskriften "Æbleskiver" med kærnemælk og natron... DET ER GUF. Bette - 2009-10-14 22:09:36 En rigtig god opskrift. Til alle efterkommere - brug en rigtig stor skål. Dejen hæver meget.....(siger jeg der havde dej på hele køkkengulvet)....men de bliver rigtig flotte og luftige. Jeg brugte en skefuld sukker mere end de anviste - men det er jo smag og behag. mønboen - 2009-04-11 07:03:11 Mener lait entire svarer til sødmælk, og lait demi-ecreme til letmælk. Så ifølge kommentarerne ovenfor skulle det nok lykkes med demi-ecreme :-) anonym - 2009-03-01 16:27:52 jeg bor i frankrig så jeg kan kun finde halv-cremet mælk (ved ikke hvis det er det rigtige navn men pa fransk : lait demi-ecreme) går det?? Neja - 2009-01-14 16:30:24 Rigtig god opskrift men jeg brugte bare øko let i stedet for sød mølk men de blev vildt gode alligevel...! :D anonym - 2009-01-14 16:24:29 Spørgsmål: kan man godt bruge andet end sødmælk? anonym - 2008-12-23 16:07:03 de der 180g smeltet smør skal det i blamdingen eller er det bare til panden? Karen - 2008-12-17 14:07:33 jeg har også hørt, at ymer skulle være fint ask - 2008-12-17 01:07:59 Kan de fryses! mie - 2008-11-29 13:59:33 Det er de bedste æbleskiver jeg har smagt, de var virkelig gode!!:D ida - 2008-11-22 09:41:25 kan de fryses? Bo - 2008-10-13 17:05:31 vil prøve at erstatte 1 dl af sødmælken med appelsinsaft Vil ligeledes komme et stykke æble i inden jeg vender dem på panden første gang. Man kan også benytte et stykke marcipan, men det er ikke lige tiden til at finde sådanne. Skal nok fortælle om hvordan det gik ) Bjorn - 2008-08-31 03:28:36 Hvor kan jeg kobe en aebleskive pande i Australien? eriksen - 2007-12-23 11:51:25 jeg lavede dejen med minimælk og bagepulver, og stegte i olivenolie, og æbleskiverne blev super lækre afligevel. Nynne - 2007-12-22 13:25:12 det er en af de gode Camilla (: - 2007-12-20 19:32:10 En rigtig god opskrift, men jeg bruger bare natron & Letmælk i stedet for gær og sødmælk. Men de smager rigtig godt alligevel.... leif korfitzen - 2007-12-19 18:48:17 den er bare god prøv det Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne