Sønderjyske æbleskiver med svesker

Sønderjyske æbleskiver med svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
15 g.gær
3 æg
2 spsk.sukker
200 g.hvedemel
0.5 tsk.kardemomme
100 g.smør
300 g.svesker uden sten
 flormelis
 
Opskrift:
Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk.
Smelt og afkøl smørret.
Pisk æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min.

Udblød sveskerne og giv dem et opkog.

Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en sveske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden du vender "skiverne".





karakterer:
Opskriften er vist 33752 gange,
og udskrevet 627 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-02 19:38:15
Opskriften på æbleskivedejen er ok, lidt piskefløde Svenskerne opvarmes med appelsinsaft, ribssaft lidt sukker og smages til med lidt kanel og finthakkes som mos Sættes med 2 skeer i den halvfærdige æbleskive Denne opskrift er fra min svigermor og familien fra Als. Steges i palmin kh Lis D god jul