Sønderjyske æbleskiver med svesker
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk.
Smelt og afkøl smørret. Pisk æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min. Udblød sveskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en sveske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden du vender "skiverne". |
|
Opskriften er vist 33752 gange,
og udskrevet 627 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Lis deutschbein Roskilde ,fra Ulkebøl - 2015-12-02 19:38:15 Opskriften på æbleskivedejen er ok, lidt piskefløde Svenskerne opvarmes med appelsinsaft, ribssaft lidt sukker og smages til med lidt kanel og finthakkes som mos Sættes med 2 skeer i den halvfærdige æbleskive Denne opskrift er fra min svigermor og familien fra Als. Steges i palmin kh Lis D god jul |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne