Lammegryde med kvæder
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Indsendt : |
|
|
Kødet duppes tørt og fedt og sener fjernes.
Det skæres i ca. 3 cm. store stykker.
Citronen vaskes i varmt vand og tørres. Et stykke skal på ca. 4 cm. skrælles ganske tyndt af og skæres i millimetertynde strimler. Saften presses af citronen og stilles til side. Olien ophedes i en pande og kødet brunes heri lidt ad gangen ved middel til svag varme, det vendes på panden så det kan blive brunet på alle sider. Stykkerne tages op, lægges i en si, som er placeret over en skål, for at kødsaften kan opsamles. Løg og hvidløg svitses i olien til de er glasagtige. Kød og kødsaft hældes i panden igen og tilsættes citronsaft og hvidvin salt og peber stegeskyen løsner sig fra bunden. Ingefær og citronskal tilsættes. Kødet steger cidere 1 time ved svag varme under låg. Kvæderne deles i kvarte, skrælles, skylles, kernehuset fjernes og de deles i ca. 1 cm tykke både. Kvædestykkerne lægges ned til kødet og alt småsteger videre under låg i ½ time. Derefter tages kødet og kvæderne op og holdes varme. Flødes hældes i skyen og den koger ved kraftig varme ind til det halve. Saucen smages til med salt og krydderier og hældes over kødet. |
|
Opskriften er vist 8875 gange,
og udskrevet 247 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne