Lammegryde med agurk

Lammegryde med agurk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammegryde med agurk, billede 4 Lammegryde med agurk, billede 1 Lammegryde med agurk, billede 2 Lammegryde med agurk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.lammebov i store tern
 salt
 peber
1 spsk.hvedemel
1 spsk.olivenolie
1 spsk.smør
4-6 småskalotteløg i halve eller kvarte
5 dl.lamme- eller grønsagsbouillon
 
2-3 agurker
1 spsk.citronskal
1-2 spsk.citronsaft
 estragon
1.5 dl.piskefløde
 
50 g.kapers
 
Opskrift:
Krydr lammekødet med salt og peber og vend det let i mel.
Brun kødet i smør og olivenolie sammen med løgene, hæld ved og lad det hele snurre under låg i 45 min. til kødet er næsten mørt

Skræl, flæk og udkern agurkerne, skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå og kom dem i gryden sammen med citronskal og –saft, estragon og piskefløde.
Lad det hele snurre i yderligere 15-20 min. uden låg, til kødet er mørt.

Smag til med ekstra krydderier og vend de afdryppede kapers i.

Tips:

Agurkerne kan erstattes af gule og grønne courgetter





karakterer:
Opskriften er vist 7750 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-02 09:26:57
Den smager fantastisk - prøv selv!