Stegte vagtler
Hovedingrediens : Hønsefugle - Vagtler Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Gå vagtlerne efter for fjerposer og fjern dem men en pincet. Krydr fuglene ud og indvendigt med salt og peber. Bind vagtellårerne ind til kroppen med ufarvet bomuldsgarn. Pil og hak løget.
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande og brun vagtlerne og løgterninger over ikke for kraftig varme. Hæld cognacen over og antænd den. Lad flammerne dø og tilsæt persillestilke og vand. Dæmp varmen og fordel det resterende smør over vagtlerne. Steg vagtlerne ca. 15 minutter under låg. Ven dem en gang efter 7 -8 minutter. Tag vagtlerne op og læg dem på et varmt fad. Dæk dem med stanniol og et viskestykke. Lad dem hvile 10 minutter. Sauce: Kog sauterepanden af med 1 dl. vand. Si skyen over i en mindre gryde og tilsæt piskefløden. Kog saucen ind uden låg, til den tykner let. Smag til med salt og peber. Fjern bomuldsgarnet fra vagtlerne, læg dem på et varmt serveringsfad og øs lidt af saucen over og byd resten til. Tips: Ønskes saucen tykkere, kan den jævnes med lidt majsstivelse (Maizena mel) udrørt i lidt vand. Tilbehøret bør være enkelt, så den sarte vagtelsmag ikke overdøves. Server fx. hasselbackkartofler og letkogte grønsager til. |
|
Opskriften er vist 32374 gange,
og udskrevet 936 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Maria - 2008-01-17 21:22:42 Det kan anbefales at servere shiitake svampe til. Steg dem sammen med løgene og hæld en smule ahornsirup over. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne