Stegte vagtler

Stegte vagtler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Vagtler

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
8 vagtler
 salt
 peber
1 løg
50 g.smør
0.5 dl.cognac
1 lille bundt persille
1.5 dl.vand
 
 Sauce:
 stegeskyen
1 dl.vand
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Gå vagtlerne efter for fjerposer og fjern dem men en pincet. Krydr fuglene ud og indvendigt med salt og peber. Bind vagtellårerne ind til kroppen med ufarvet bomuldsgarn. Pil og hak løget.

Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande og brun vagtlerne og løgterninger over ikke for kraftig varme. Hæld cognacen over og antænd den. Lad flammerne dø og tilsæt persillestilke og vand. Dæmp varmen og fordel det resterende smør over vagtlerne. Steg vagtlerne ca. 15 minutter under låg. Ven dem en gang efter 7 -8 minutter.

Tag vagtlerne op og læg dem på et varmt fad. Dæk dem med stanniol og et viskestykke. Lad dem hvile 10 minutter.

Sauce:
Kog sauterepanden af med 1 dl. vand. Si skyen over i en mindre gryde og tilsæt piskefløden. Kog saucen ind uden låg, til den tykner let. Smag til med salt og peber.

Fjern bomuldsgarnet fra vagtlerne, læg dem på et varmt serveringsfad og øs lidt af saucen over og byd resten til.

Tips:

Ønskes saucen tykkere, kan den jævnes med lidt majsstivelse (Maizena mel) udrørt i lidt vand. Tilbehøret bør være enkelt, så den sarte vagtelsmag ikke overdøves. Server fx. hasselbackkartofler og letkogte grønsager til.





karakterer:
Opskriften er vist 32374 gange,
og udskrevet 936 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-17 21:22:42
Det kan anbefales at servere shiitake svampe til. Steg dem sammen med løgene og hæld en smule ahornsirup over.