Kartofler i butterdej 02
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt af : Debba Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne, riv dem groft, skyl kartoffelstrimlerne i et dørslag under rindende vand i et par minutter (til vandet er klart) og pres væden ud af dem.
Hak løget fint. Svits løget til det er blankt og kom de revne kartofler i gryden og svits dem med nogle minutter til de bliver bløde. Rør godt, for de sætter sig nemt fast i gryden. Kom piskefløden i og lad det småkoge 5 minutter. Smag til med salt, peber. Rul butterdejen ud i passende firkanter. Kom kartoffelblandingen i og fold butterdejen omkring kartoflerne fra hjørne-til-hjørne, så de danner en trekant med fyld. Luk enderne ved at prikke med en gaffel og pensl med sammenpisket æg. Bag butterdejspakkerne 20-25 minutter i ovnen ved 220 grader - eller til de er gyldne. Tips: Et fantastisk alternativ når man trænger til kartofler på en lidt anden måde. Er god til alle stegte kødretter. |
|
Opskriften er vist 26381 gange,
og udskrevet 770 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (10 stemmer) |
|
Kommentarer malthe - 2010-07-13 20:07:55 bare super lækkert... jeg experimenterer osse med andre grøntsager Kasper Lyhne - 2009-12-27 18:23:08 Istedet for butterdejspakker laved jeg et aflangt brød, som var od til at skære til fine skiver. Lene Nielsen - 2007-03-18 11:26:32 Godt alternativ og lidt mere festligt. Nemt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne