Indbagt gedekød

Indbagt gedekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Gedekød - Diverse gedekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anita Madsen

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.hakket gedekød
1 porre
2 gulerødder
75 g.hasselnødder
 smør olie eller margarine
 Salt
 peber
 timian
2.5 dl.creme fraiche 18%
1 stort æg
0.5 pk.Butterdej
 
Opskrift:
Kødet brunes i fedtstof og steges i ca. 5 min. De ituskårne porrer og gulerødder tilsættes og svitses med i ca. 3 min. Hasselnødder og Creme Fraiche tilsættes og røres godt i. Krydderier efter smag. Til sidst tages gryden af og ægget røres i. Stilles til afkøling.

Butterdejen rulles ud til forholdsvis tynde plader og skæres i kvadrater på ca. 15 x 15 cm.

Når kødblandingen er næsten kold, fyldes den på midten af disse dejstykker, og dejkanten pensles med lidt pisket æggehvide eller mælk. Dejen foldes over kødet, så der dannes en lille trekant. Kanter trykkes sammen med en gaffel, og der prikkes et par huller i dejen, så damp kan slippe ud.

Tilberedningstid:
Stilles i en 175° varm ovn i ca. 20 minutter.

Tips:

Gedekød smager hen i retning af oksekød, det er virkelig noget der kan anbefales.





karakterer:
Opskriften er vist 9469 gange,
og udskrevet 244 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu