Duebryst med honningmarinerede rodfrugter og svampe

Duebryst med honningmarinerede rodfrugter og svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Duebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 unge duer
 salt
 peber
 (citron)timian
 klaret smør og/eller olivenolie til stegning
3-4 gulerødder
2 pastinakker (eller pastinak og persillerod)
6 skalotteløg gerne aflange
 
 Marinade:
1 spsk.hakket skalotteløg
1 spsk.klaret smør
1 spsk.citrontimian, frisk
1 spsk.hvid balsamicoeddike
1 spsk.lynghonning
0.5 dl.jordnøddeolie
1 lime saft heraf 1
0.5 dl.vand
 
 Endvidere:
2 håndfulde blandede svampe fx kantareller og karljohan
 
Opskrift:
Skær brystkødet fra duerne, helt tæt på benet.

Til marinaden svitses løg i smør, de øvrige ingredienser tilsættes, og alt koges et par minutter. Skær de rensede grønsager i små bidder, og svits dem i klaret smør, ca. 10 minutter. Hæld marinaden ved, kog videre et øjeblik, og lad grønsagerne trække til servering. De skal ikke i køleskabet, lad dem bare stå på køkkenbordet, 15-30 minutter.

Klargør svampene, børst dem rene med en pensel, skær det nederste af stokken, og del svampene i halve eller kvarte. Rist dem ved god varme og under konstant røren i lidt klaret smør.

Krydr duebrysterne med salt, peber og timian, og steg dem 4-5 minutter på hver side. Lad kødet hvile mindst 10 minutter før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 24191 gange,
og udskrevet 685 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-07 14:26:52
Skal man efter stegningen af duebrysterne hælde marinaden udover dem??