Madeleinekager

Madeleinekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
2 store æg
2 dl.sukker
1 tsk.vanillesukker
4 spsk.yoghurt naturel
2.5 dl.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 citron revet skal heraf
125 g.smeltet smør
 
 Pynt:
 flormelis
 
Opskrift:
Tænd ovnen og stil den på 200 grader.

Smør madeleineformen og drys den med sukker. Pisk æg og sukker sammen indtil det bliver lyst og skummende, ca. 5 min. Pisk vanillesukker og yoghurt i. Pisk hurtigt mel bagepulver, citronskal og smeltet smør i. Dejen skal være flydende. Hæld dejen i madeleineformens huller, ikke helt til kant da de jo hæver lidt. Bag kagerne i 15 minutter. Vend kagerne ud på en rist, og bag resten af dejen. Drys de afkølede madeleines med flormelis.

Tips:

En ægte madeleine-kage skal have form som en musling.





karakterer:
Opskriften er vist 30855 gange,
og udskrevet 768 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-18 22:34:28
Kan man lave dejen dagen før?

  -   2009-11-21 12:05:22
Det kan godt være opskriften er fransk, men ægte Madeleines bør absolut og uomtvisteligt nydes med et glas Limoncello fra det gamle land (Italien)...!

  -   2009-11-08 19:07:45
Kan de fryses???

  -   2005-01-01 01:01:01
Perfekte, lufteige madeleines